Groenrijk 72 111120
 1. Maart streven start bouw Tussendijcks

  Maar liefst honderdzestig personen hebben zich ingeschreven om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen rondom nieuwbouwplan Tussendijcks op de voormalige Boerenbondlocatie in Prinsenbeek. De bouw ervan zou begin maart kunnen starten, als het aan ontwikkelcombinatie Haval ligt.
  Maart streven start bouw Tussendijcks
  (Impressie: Ontwikkelcombinatie Haval)

  Dit werd medegedeeld tijdens het online vragenuur dat de Gemeente Breda en de ontwikkelaar donderdagavond hadden georganiseerd. De belangstelling hiervoor stond in schril contrast met die voor de veertig toekomstige appartementen; bewoners van slechts twee adressen uit de buurt hadden zich ervoor aangemeld.

   

  Dit vragenuur over het bouwplan was online georganiseerd in verband met de coronamaatregelen. Om dezelfde reden was ook de presentatie (klik hier) over de terinzagelegging eind oktober al online gezet. De wél bij het vragenuur aanwezige buurtbewoners wilden meer weten over de planning, de toevoer van materialen, parkeren en de bouw zelf. Ook privacy kwam voorbij.

   

  Volgens de ontwikkelaar zou in januari het sloopwerk moeten worden voorbereid. Voorafgaand aan het sloopwerk zal een 0-meting worden verricht bij omwonenden in verband met mogelijke schade door werkzaamheden. Er wordt gewerkt met boorpalen; dicht bij de aangrenzende bebouwing is gekozen voor een alternatief.

   

  Parkeren

  In december zullen de parkeerders op het Boerenbondterrein met briefjes worden geïnformeerd over het afsluiten van het terrein. Waar de werklieden van project Prinsenrijck aan de overkant dan hun auto’s zullen parkeren? Dat hoeft volgens de ontwikkelaar geen groot probleem te zijn omdat dat project negen maanden voor loopt op dat bij de Boerenbond. En als de ruwbouw van Tussendijcks er staat, kan er weer op eigen terrein worden geparkeerd.

   

  Bouwverkeer

  Er zullen ook afspraken worden gemaakt over de rijrichting van het bouwverkeer, beloofde de ontwikkelaar. Bij tankstation Total zal de in- en uitgang voor het bouwverkeer zijn.

   

  Voor twee bomen dichtbij de nieuwbouw is een kapvergunning aangevraagd. Er zullen uiteindelijk vijf nieuwe bomen voor terug komen.

   

  Over hun toekomstige privacy zijn de in de online sessie aanwezige buren niet zo tevreden. ,,We zijn blij dat er iets gaat gebeuren, maar hadden toch gehoopt dat er in het definitieve ontwerp meer rekening mee was gehouden.’’

   

  De online presentatie van het plan (klik hier) als alternatief in coronatijd werd door aan het vragenuur deelnemende buurtbewoners wel gewaardeerd. Maar het online vragenuur zelf vonden zij vanwege de lage opkomst een gemiste kans. De beperkte groep direct omwonenden zou wat hen betreft beter alsnog op persoonlijke wijze moeten worden benaderd.

   

  De procedure van bestemmingsplan en omgevingsvergunning wordt gelijktijdig gevoerd. Beide liggen tot en met 7 december ter inzage. Meer informatie via omgevingsplan@breda.nl.

  Vrijdag 06 november 2020
  PrinsenbeekTussendijcksBoerenbondappartementenGemeente Bredaprojectontwikkelaar
  Maart streven start bouw Tussendijcks
  (Impressie: Ontwikkelcombinatie Haval)
  0
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.