Groenrijk 728 100920
 1. Sociale huurwoningen Westrik opgeleverd

  Bewoners van de eerste vijf sociale huurwoningen in plan Westrik in Prinsenbeek hebben vanochtend van woningcorporatie WonenBreburg de sleutel van hun nieuwe huis gekregen. Bij de andere drie sociale huurwoningen vonden tegelijkertijd nog bezichtigingen plaats.

  Terwijl werklieden nog volop bezig zijn met bouwen aan de overkant van de Wilgengrond, zoals deze straat heet, krijgen de eerste bewoners de nodige uitleg. De voortuin is al aangeplant, een cadeautje van aannemer Giesbers Ontwikkelen en Bouwen, horen de toekomstige buren van Sylvia Smulders (45). Zij heeft kort daarvoor de sleutel gekregen van woonconsulent Cynthia Wouters van WonenBreburg. In de deuropening van haar nieuw woning vertelt de toekomstige bewoonster blij te zijn met het compleet nieuwe onderkomen, waar ze samen met haar twee kinderen van 9 en 12 jaar gaat wonen.

   

  De acht eengezinswoningen van 79,5 m2 en 85 m2 hebben elk twee ruime slaapkamers en een vaste trap naar een open zolder. Ze zijn daarmee bedoeld voor drie- en meerpersoonshuishoudens en hebben een huurprijs van circa 650 euro per maand.

   

  Met de oplevering aan de Wilgengrond zorgt WonenBreburg opnieuw voor een uitbreiding van het aanbod huurwoningen in Prinsenbeek, meldt de woningcorporatie. Caroline Timmermans, directeur-bestuurder van WonenBreburg: ,,Elke woning erbij telt. Op nog geen tien minuten fietsen van Breda helpen we wederom acht huurders aan een betaalbaar huis. De huurwoningen liggen aan één van de ecologische verbindingszones, waardoor het gevoel ontstaat van wonen midden in de natuur. Ik weet zeker dat onze huurders zich in deze groene omgeving thuis zullen voelen.’’

   

  Westrik verrijst aan de zuidelijke rand van Prinsenbeek. Het plan is opgedeeld in drie bouwfases en bestaat uit in totaal uit 8 sociale huurwoningen en 105 koopwoningen, variërend van vrijstaande villa’s en tweekappers tot rij- en hoekwoningen. Duurzaamheid staat voorop in het project, volgens Giesbers Ontwikkelen en Bouwen. Wat onder meer tot uiting komt in het bovengronds afvoeren van hemelwater en de ontwikkeling van een ecologische zone, die twee natuurgebieden met elkaar verbindt. Als alles volgens plan verloop is de complete wijk eind dit jaar klaar.

  Woensdag 17 juni 2020
  PrinsenbeekWestrikwoningbouwsociale huurwoningenGiesbers Ontwikkelen en BouwenWonenBreburgecologische verbindingszone
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.