Groenrijk 728 100920
 1. Nieuws

  Vrijdag 18 september 2020
  Reacties0 reactie(s)
  *

  Noordrand Midden in oktober van start

  Polder Weimeren in Prinsenbeek wordt de komende jaren ontwikkeld tot een grootschalig natuurgebied met waterplassen, moeras, bosjes en ruige graslanden. In het oostelijk deel starten de eerste werkzaamheden in oktober, vermeldt de nieuwsbrief van het project. Deze eerste fase van het project duurt naar verwachting drie jaar. De gemeente neemt binnenkort een verkeersbesluit voor de afsluiting van de Polderweg.
  • Vrijdag 18 september 2020
   Reacties2 reactie(s)

   Dwangsom hondenbezitter onterecht

   De kortgedingrechter vindt dat de Gemeente Breda de eigenaar van 37 honden in Prinsenbeek onterecht een dwangsom van 20.000 euro heeft opgelegd, meldt BN DeStem. Volgens de rechter staat helemaal niet vast of de bewoner van de Boterbloemstraat hiermee in overtreding is; de gemeente had beter moeten uitleggen hoe de dwangsom tot stand is gekomen.
   Vrijdag 18 september 2020
   Reacties0 reactie(s)
   *

   Geen kermis dit weekend

   Wie vandaag over het marktplein loopt, ziet het wel. De kermis in Prinsenbeek dit weekend gaat niet door. Dat is afgelopen week pas definitief geworden, meldt Paul Nipius van het bureau dat zich hiermee bezighoudt.
  • Donderdag 17 september 2020
   Reacties5 reactie(s)
   *

   Onderzoeken terrein Biemanshof

   Op het 2.800 m² grote terrein van Beeksestraat 53 worden de komende weken verschillende onderzoeken uitgevoerd. Dit staat in de nieuwsbrief van ontwikkelaar Vexpro bv, die hier nieuwbouwproject Biemanshof wil realiseren.
   Donderdag 17 september 2020
   Reacties0 reactie(s)
   *

   Jazztrio €ncore in De Nispenhoeve

   Tijdens het voorlaatste weekend van de kunstexpositie ‘Sterke Vrouwen’ is er in de Nispenhoeve een optreden van het jazzcombo €ncore. Dat is komende zondag 20 september vanaf 14.00 uur.
  • Donderdag 17 september 2020
   Reacties0 reactie(s)
   *

   News Top 500

   News Internetradio zendt op 2, 3 en 4 oktober 40 uur lang de News Top 500 live uit. ,,En hierbij hebben we jouw hulp nodig!’’, aldus radiomaker Arjan Hermans uit Prinsenbeek van het internetradiostation.
   Donderdag 17 september 2020
   Reacties0 reactie(s)

   Oproep op prikbord

   In de rubriek ‘Prikbord’ op deze site staat een nieuwe item. Iemand is op zoek naar een oppasmoeder voor twee kleine kinderen.
  • Donderdag 17 september 2020
   Reacties0 reactie(s)
   *

   Nieuwe vacature

   Er staat een nieuwe parttime functie in de rubriek ‘Vacatures’ op deze website. Tuincentrum GroenRijk Schalk is op zoek naar een creatieve bloembinder.
   Woensdag 16 september 2020
   Reacties1 reactie(s)
   *

   Mini-Brocante Keniaproject

   Het Kenia Scholingsproject Prinsenbeek houdt de komende weekenden een Mini-Brocante op bedrijventerrein De Lind. Ria Bekkers van het project is blij met dit ‘cadeautje’ in het coronajaar, waar de grote jaarlijkse Brocante Markt niet kon doorgaan.
  • Woensdag 16 september 2020
   Reacties0 reactie(s)
   *

   Diefstal fietsen bij station

   Bij station Breda-Prinenbeek zijn afgelopen weken verschillende fietsen gestolen uit de stalling. De laatste die bij de politie is gemeld, is afgelopen maandag meegenomen.
   Woensdag 16 september 2020
   Reacties0 reactie(s)
   (Foto: Het Kruispunt)

   Lichtjesavond Allerzielen

   In aansluiting op de Allerzielenviering organiseert Jan Reedijk Uitvaartverzorging op maandag 2 november een lichtjesavond op de rooms-katholieke begraafplaats aan de Markt in Prinsenbeek. Om hier geliefden die gestorven zijn te gedenken. Iedereen is welkom, ongeacht levensovertuiging.
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.