1. Smeed- en houtkunst in De Rijf

  (Foto's: Heemkundekring Op de Beek)
  In museum De Rijf is komende zondag 7 april een expositie van smeed- en houtkunst van Harry Seweuster. De geëxposeerde objecten zijn gemaakt in de periode 1970-2019, van resten ijzer, hout, klei en plexiglas.

  Door Heemkundekring Op de Beek

  Er is een fotocollage van zijn werk te zien. Harry is zich bewust van zijn creatieve vermogen en wil dat graag in dienst stellen van de verfraaiing van de leefomgeving van de medemens die dat niet heeft meegekregen. In creativiteit en vakmanschap van de kunstenaar gaat de voorkeur uit naar werk dat ook voor de niet-geschoolde bezoeker herkenbaar is. Hij mag daarbij ook een maatschappijkritisch geluid laten horen.

   

  Met de expositie in het museum wil de kunstenaar graag een bijdrage leveren om het culturele leven uit het verleden door te geven aan de komende generaties. Een van zijn bijzondere kunstwerken ‘Het monster Geldzucht’ heeft hij geschonken aan het museum en dat kreeg daarom een mooie plaats in de tuin.

   

  Via de ambachtsschool, de aktes Nh, Nht, Handvaardigheid en Tekenen en MO-Handenarbeid werd Harry achtereenvolgens docent aan de 1e LTS aan de Spoorlaan en de M.D.S. (creatieve afdeling) van de Rooi Pannen in Tilburg. Na 13 jaar overdag werken en daarbij de avondopleidingen kon hij zich in zijn woonplaats Goirle en omgeving volledig aan de door scholing en ervaring opgedane creatieve ingevingen wijden.

   

  De expositie is te zien in Museum De Rijf, Brielsedreef 39a in Prinsenbeek. Behalve op zondag 7 april is deze ook nog te bezoeken op zondag 5 mei. Openingstijden: 13.30 – 16.30 uur. De toegang is gratis.

  Woensdag 03 april 2019
  PrinsenbeekMuseum De Rijfsmeedkunsthoutkunst
  (Foto's: Heemkundekring Op de Beek)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.