1. Sloper aan de slag

  Slopersbedrijf Vermeulen en Zonen is vandaag gestart met de sloopwerkzaamheden voor de verbouwing van kerk OLV ten Hemelopneming in Prinsenbeek. Een week geleden werd de vergunning hiervoor afgegeven aan parochie Heilige Maria Magdalena.

  Na enkele uren was er vanochtend binnen al flink wat gesloopt. Al met al verwacht het bedrijf een week of twee nodig te hebben, meldt één van de medewerkers. 

   

  Ook de pui gaat eruit. Die moet naar buiten worden uitgebouwd, om zo een grotere ontvangstruimte te creëren. Atelier2Architecten heeft in de kerk ruimtes ontworpen voor onder meer secretariaat, werkkamers, huiskamer en Mariakapel. 

   

  De aanvang van de sloopwerkzaamheden had enkele weken vertraging opgelopen vanwege asbest.  Volgens planning zou de verbouwing rond half juni klaar moeten zijn.

   

  De verbouwing wordt uitgevoerd door De Kok Bouwgroep en wordt bekostigd uit de opbrengst van de verkoop van de pastorie aan projectontwikkelaar Vastlab, die op die locatie acht appartementen gaat bouwen. De parochie mag de pastorie nog blijven gebruiken tot de verbouwing van de kerk klaar is. 

   

  Tijdens de verbouwing van de kerk kunnen hier geen diensten zijn. Die zouden gaan plaatsvinden in protestantse kerk Het Kruispunt aan de Harmonielaan. Maar vanwege de coronamaatregelen zijn er helemaal geen te bezoeken kerkdiensten meer. Voor uitvaarten kan worden uitgeweken naar andere kerken binnen de parochie, zoals die in Princenhage en Effen.

  Woensdag 08 april 2020
  Prinsenbeeksloopkerkverbouwing
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.