Groenrijk 728 zomergoed
 1. Sloop woning terrein Biemanserf

  De sloopwerkzaamheden bij de woonboerderij op de hoek Beeksestraat-Pater Rommelaan zijn in volle gang. Afgelopen dagen is er al een flinke hap genomen uit het pand op de plek waar straks project Clazine Biemanserf komt.
  • (Impressie: Vexpro bv)

  De sloop van het pand is naar voren gehaald omdat er overlast was in en rondom de leegstaande woning.

   

  Er waren de afgelopen weken al de nodige voorbereidende werkzaamheden voor de sloop verricht. Zo had een aantal Bekenaren de dakpannen van de woning afgehaald, schrijft projectontwikkelaar Vexpro bv in een nieuwsbrief.

   

  De sloop vindt plaats in fases. Tot en met uiterlijk 28 januari wordt alles tot op het maaiveld gesloopt. Op 31 januari vindt vervolgens een archeologisch onderzoek plaats onder het gesloopte pand. Nadat het gebied door de gemeente is vrijgegeven voor wat betreft archeologie, kan ook het verwijderen van de funderingen plaatsvinden, meldt Vexpro.

   

  Plan Clazina Biemanserf voorziet in de bouw van een woongebouw van twee bouwlagen, met daarin vier appartementen. Ernaast komt een weg naar het achterliggende binnenterrein, waar vijf patiowoningen worden gebouwd. De verwachting is dat het bestemmingsplan in januari door het college van burgemeester en wethouders wordt behandeld en dat het in februari in de gemeenteraad komt.

  Vrijdag 21 januari 2022
  PrinsenbeekBiemanserfappartementenpatiowoningensloopgemeente BredaVexpro bv
  • (Impressie: Vexpro bv)
  0
  Reacties