1. Ruim vijftig jaar aan horecaspullen

  Ruim vijftig jaar aan restaurant- en feestzaalattributen hebben eigenaren Kees en Liesbeth Bosman van Bar & Kitchen Valdijck/Zaal ’t Hert in Prinsenbeek de afgelopen weken naar beneden gesjouwd. De hele zaal van ‘t Hert staat ermee vol, net als de twee keukens en zelfs de hal.

  Ruim driehonderd stoelen hebben ze keurig in rijen weggezet, op een tafel een groot aantal opgezette dieren, achterin een piano en verderop nog een berg aan serviesgoed en tafellinnen. Maar ook meer recent materiaal. En die hele inboedel is te koop.


  Op de plek van het oude horeca-etablissement aan de Valdijk komt een appartementencomplex. Ontwikkelcombinatie HPO en Aan de Stegge gaat hier elf appartementen bouwen, waar ook het horecakoppel zelf gaat wonen.


  Het was de bedoeling om de afgelopen maanden afscheid te nemen van de verenigingen die jarenlang thuis waren in ‘t Hert, maar corona gooide roet in het eten, vertellen Kees en Liesbeth. Toen duidelijk werd dat het restaurant helemaal niet meer open zou gaan, zijn ze maar gaan opruimen. Na de bouwvak wordt alles afgebroken.


  ,,We zijn hierdoor wel erg abrupt gestopt, een afscheidsfeestje zat er niet meer in’’, aldus Kees. ,,We zijn met z’n tweeën weken bezig geweest om alles hier bij elkaar te zetten. Ook nog spullen van het restaurant bij de golfvereniging. We hebben de coronatijd wat dat betreft nuttig besteed.’’ Emotioneel was dat niet, antwoordt hij desgevraagd. ,,We zijn hier twee jaar naartoe gegroeid.’’


  ‘Ik had een enorme hekel aan mispakken’
  Echt alles gaat weg, benadrukken de twee. En dat is heel veel, zo wordt duidelijk bij een ronde langs alle opgestelde goederen. Van een oude sigarenkist, een wijnkastje, tot kroonluchters en pannen van vijf tot zeventig liter. Nog een buffetspiegel, mosselpannen, een barretje en een glas-in-lood-raam vormen zomaar een greep uit het uitgestalde assortiment. En niet te vergeten de vijfduizend glazen, drieduizend borden, meters bestek en alle keukenapparaten. ,,Ik had altijd een enorme hekel aan mispakken’’, verklaart Kees de grote hoeveelheid bijeengebrachte materialen.


  Borden van Toon Aarts
  Daar kwam bij dat ze genoeg ruimte hadden en dat bij aanschaf van nieuwe de oude spullen in de opslag gingen, legt hij uit. ,,We hebben hier zelfs nog de borden staan die mijn vader 53 jaar geleden van Toon Aarts had overgenomen. Dat is zulke goede kwaliteit, nog geen stukje er vanaf.’’

   

  Alle spullen zijn voorzien van een prijsje. ,,Ik heb gekeken wat ze ervoor vragen op internet en ze voor de helft daarvan geprijsd’’, verklaart Kees. Mensen die belangstelling hebben, kunnen bellen of mailen om een afspraak te maken om te komen kijken. Dat kan via tel. 076-5412212 of restaurant@hertje.nl.


  Met het stoppen van ’t Hert komt tevens een einde aan ruim vijftig jaar horeca van de familie Bosman in het centrum van Prinsenbeek. Kees kwam in 1985 in Café-Zalen 't Hert van zijn ouders, die daar vanaf 1967 een café hadden. Hij startte er het restaurant. In 1996 nam hij samen met Liesbeth de zaak over. In 2016 begonnen hun dochters hier Bar & Kitchen Valdijck.

   

  Door de coronatijd zijn ze helaas niet in de gelegenheid geweest om dit persoonlijk te doen, geven ze aan. Daarom willen Kees en Liesbeth alle gasten en verenigingen die ooit hun thuis hadden in ’t Hert langs deze weg hartelijk bedanken. 

  Zaterdag 04 juli 2020
  PrinsenbeekZaal 't Hertrestaurantinboedelverkopen
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.