1. Ruim € 3.200 voor Beekse goede doelen

  Ruim € 3.200 voor Beekse goede doelen
  (Foto: Webbe nooit wa)
  Vriendenclub ‘Webbe Nooit Wa’ heeft afgelopen vrijdagavond vrijwilligers van drie goede doelen in Prinsenbeek blij gemaakt met een schenking van in totaal ruim  €3.200. Er waren cheque voor Rolerisuit, Stichting Prinsenbeek Hartsafe en de ‘Vrienden van Hagedonk’.

  Door Dick Jonk

  De uitreiking gebeurde in de schuur van de familie Vendel, in het bijzijn van bestuursleden van de BAK van Boemeldonck. Het geld was bijeengebracht tijdens de nazit van de carnavalsgebedsdienst en een eerder gehouden kaartavond.

   

  Rolerisuit

  Joop Jansen nam uit handen van Piet Vendel de cheque voor Rolerisuit in ontvangst. Hij memoreerde blij aan de keren dat zijn pa in de bus had gezeten. Symbolisch overhandigde Piet een enveloppe en verwees naar Miljoenenjacht. Joop hield een mooi betoog over de organisatie van Rolerisuit en hoe blij men is dat de Beekse gemeenschap geld voor de stichting inzamelt. De bussen van Rolerisuit worden dit jaar weer circa 450 keer ingezet en zullen  ook regelmatig bij Hagedonk worden gesignaleerd.

   

  Prinsenbeek Hartsafe

  Cees Broos en Kees Oomen waren aanwezig namens Stichting Prinsenbeek Hartsafe en werden welkom geheten door Johan van der Made, die de inzet prees van beide mannen voor Hartsafe en EHBO. Cees Broos was heel blij met het bedrag, maar als het minder was geweest was de blijdschap toch niet minder geweest. ,,Het feit dat jullie en de Beekse achterban aan ons denken, vind ik het mooiste”, vertelde hij. Cees gaf nog wat uitleg over de AED-kasten in Prinsenbeek, die voor iedere Bekenaar binnen zes minuten bereik hangen. Hij gaf te kennen blij te zijn als er zich nog meer mensen zouden melden voor een kleine cursus om met deze AED’s nog meer levens te kunnen redden.

   

  Cliëntenraad Hagedonk

  Wil Vendel heette tenslotte Ria Bekkers en Marianne Machielsen hartelijk welkom als afgevaardigden van de Cliëntenraad Hagedonk. Het goede doel ‘Vrienden van Hagedonk’ was inmiddels opgegaan in de Cliëntenraad. Marianne verwoordde heel netjes: ,,Jullie hebbe nooit wa, maar wij hebbe wel wa.’’ Het geldbedrag gaat namelijk niet besteed  worden aan verwarmingslampen, omdat het bij nader inzien te duur is door allerlei bijkomende kosten. Maar aan de Marktzijde komt een nieuw terras en het beschikbare geld gaat nu geïnvesteerd worden in een loungeset.

   

  Daarna waren er verrassende blikken bij het openen van de enveloppen. Voor elk goede doel was er een cheque van €1.087,58.

   

  Er was nog een kleine nazit om het af te sluiten, maar niet zonder dank aan alle Bekenaren die dit weer mogelijk hebben gemaakt. En niet in de laatste plaats dank aan de sponsoren: Kiebier, Peeters Hortensia, Pasta & Pesto, Aartsenfruit,  Bier & Borrels, Reijm Gerbera’s Nieuwerkerk aan den IJssel, Liesbos Asperges, Purple Catering, Taks Handling Systems, VAV Vleeswaren, Vianen Orchideeën Rijnsburg, gebr Pals Zevenbergschen Hoek, Vendel Lelies, De Parel Dranken, Café Marktzicht, Hooiberg wijnen, Jumbo Miegielsen en nog wat anonieme sponsoren.

  Zondag 24 maart 2019
  PrinsenbeekHartsafeRolerisuitHagedonkcarnaval
  Ruim € 3.200 voor Beekse goede doelen
  (Foto: Webbe nooit wa)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.