Groenrijk zomergoed 728
 1. Rotary Club Prinsenbeek stopt

  Na vijftien jaar stopt Rotary Club Prinsenbeek. Mede door de coronatijd en verhuizingen is het aantal leden te klein geworden om zelfstandig door te gaan, verklaart het bestuur van de serviceclub het opheffen van de vereniging per 1 juli.
  Rotary Club Prinsenbeek stopt

  Het bleek de laatste jaren sowieso lastig om het ledenbestand op niveau te houden. Het feit dat er veel serviceclubs in de omgeving zijn, maakte het moeilijk om nieuwe leden aan te trekken en bestaande te behouden. De coronatijd en verhuizingen van leden hielpen ook niet mee.

   

  De laatste vijf jaar is er nog hard gewerkt om nieuwe leden aan te trekken, onder meer met thema-avonden. Die werden wel goed bezocht, maar leverden maar weinig nieuwe leden op. Uiteindelijk bleven er zo’n vijftien leden over en dat is volgens de vereniging te weinig om projecten te kunnen draaien. Samen hebben ze daarom besloten om de knoop door te hakken en de club op te heffen.

   

  WinterWonderBeek

  Ze kijken wel met genoegen terug op vijftien jaar samenzijn en vele projecten voor en met de Beekse gemeenschap. ‘We bewaren goede en blijvende herinneringen aan in het oog springende projecten zoals het opstarten van WinterWonderBeek, de restauratie  van het Heilig Hart-beeld en het Octoberfest. En zeker heeft menigeen zijn kennis verrijkt met de serie publieke lezingen over boeiende onderwerpen, zoals de integratie van vluchtelingen, Nederlandse rechtspraak en de ontwikkelingen op het gebied van waterstof.’

   

  De leden van Rotary Club Prinsenbeek hebben ook vaak de handen uit de mouwen gestoken voor specifieke doelgroepen, zoals voor de ouderen in Prinsenbeek tijdens de huifkarrentocht en de high tea. ‘We zijn er altijd enorm blij mee en verrast door geweest dat we voor de benodigde middelen steeds mochten rekenen op vele (lokale) sponsoren.

   

  Nalatenschap

  De ‘nalatenschap’ van de Rotary komt ook goed terecht, beloven de leden. Dit gebeurt in de vorm van donaties aan diverse projecten, waarbij de aandacht vooral uitgaat naar de jeugd, de toekomst van Prinsenbeek. Zo krijgen de drie basisscholen elk 2.000 euro. De Horizon wil dit besteden aan een maanvormige theateropstelling voor presentaties en opvoeringen in de buitenlucht. De Montessori+ aan het compleet maken van het moestuinproject met een berging en een hek. En De Griffioen aan de aanschaf van Engelse prentenboeken en  spelmaterialen.

   

  Ook was er nog geld voor de ontwikkeling van lesmateriaal door de Stichting Bijenlandschap en heeft de Stichting Leergeld een donatie gekregen, om te zorgen dat kinderen van ouders die minder middelen tot hun beschikking hebben mee kunnen doen. Voor 1 juli zullen de laatste projecten worden afgerond.

   

  ‘We kijken terug op een mooie tijd en danken iedereen die ons daarbij geholpen heeft. We blijven betrokken bij de Beekse gemeenschap, al is het nu op ieders eigen wijze’, verklaren de leden. Een aantal van hen heeft zich intussen aangesloten bij een van de zusterclubs in de omgeving. In oktober komen alle leden en oud-leden nog een keer samen voor een echte afsluiting.

  Woensdag 16 juni 2021
  PrinsenbeekRotary Club Prinsenbeek
  Rotary Club Prinsenbeek stopt
  0
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.