1. Resonans 50 jaar

  Parochiekoor Resonans bestaat in augustus 50 jaar, meldt Lieve Hemel, het blad van parochie Heilige Maria Magdalena. Hoe dit wordt gevierd, is nog niet bekend, maar een feestelijke viering met oud-koorleden hoort zeker bij de feestelijkheden.
  Resonans 50 jaar
  (Foto: Michelle de Vries, Stim Fotografie)

  Voorheen was de naam JongerenKoor Prinsenbeek (JKP), maar vanwege de hogere leeftijd van de leden is die een aantal jaar geleden gewijzigd naar Resonans.

   

  Het koor repeteert op vrijdagavond en heeft lang vastgehouden aan liederen uit het decennium van oprichting. Inmiddels is het repertoire uitgebreid en worden ook meer hedendaagse nummers gezongen. Het koor verzorgt zo eens per maand een dienst. De koorleden zingen niet alleen samen, ze ondernemen ook andere activiteiten, zoals het jaarlijkse koorweekendje.

   

  Het aantal leden is door de jaren heen wel afgenomen. Op dit moment zijn ze met negen zangers (een bas, een tenor, drie alten en vier sopranen) en een pianist. Dat maakt het koor kwetsbaar, realiseren de leden zich. Nieuwe leden zijn dan ook welkom. Belangstellenden kunnen eens naar een repetitie komen op vrijdagavond tussen 20.15 en 22.15 uur.

  Maandag 15 juli 2019
  PrinsenbeekResonanskoorkerkParochie Heilige Maria Magdalena
  Resonans 50 jaar
  (Foto: Michelle de Vries, Stim Fotografie)
  Reacties