Groenrijk 72 111120
 1. Reünie 50 jaar Rode Baan

  Het is vijftig jaar geleden dat de eerste bewoners van de Rode Baan in Prinsenbeek de sleutels van hun nieuwe woningen kregen. Hoog tijd voor een reünie, vond Janny Timmerman (78), die zich er toentertijd ook vestigde.
  Reünie 50 jaar Rode Baan
  Vijftig jaar geleden in de Rode Baan. (Foto: Janny Timmerman)

  De samenkomst zal plaatsvinden op zaterdag 31 augustus, tijdens het jaarlijkse straatfeest in de Rode Baan.

   

  Samen met man en kinderen woonde Janny de eerste negen jaar na oplevering in de Rode Baan en het leek haar leuk om een halve eeuw later nog eens te kunnen bijkletsen met bewoners van toen. In juni ging ze enthousiast aan de slag met de organisatie. Het nodige speurwerk en vele telefoontjes verder is het nu zo goed als rond, vertelt ze. ,,Tussen de 25 en 30 oud-bewoners hebben aangegeven dat ze willen komen.’’ Ze koos er bewust voor om alleen degenen uit te nodigen die er toentertijd ook echt hebben gewoond, zowel de volwassenen als de kinderen, en bijvoorbeeld geen latere partners. Om zo echt samen herinneringen te kunnen ophalen. Mochten nog bewoners van het eerste uur – ook kinderen van toen – er graag bij zijn, dan zijn ze ook van harte welkom.

   

  Straatfeest

  Tijdens het jaarlijkse straatfeest voor de huidige bewoners van de Rode Baan, sluiten de oud-bewoners ’s avonds aan, vertelt medeorganisator Marjolijn Huijsmans van het straatfeest. Het straatfeest begint om 15.00 uur en de reünie om 20.00 uur.

  Zaterdag 24 augustus 2019
  Prinsenbeek50 jaarRode Baanreunie
  Reünie 50 jaar Rode Baan
  Vijftig jaar geleden in de Rode Baan. (Foto: Janny Timmerman)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.