Groenrijk 728 voorjaarsbloeiers
 1. Projectplan kering Weimeren definitief

  Het algemeen bestuur van waterschap Brabantse Delta heeft 2 februari het projectplan Waterwet Kering Weimeren vastgesteld. Daarmee is het plan definitief geworden, meldt het waterschap. De verwachting is dat de werkzaamheden dit najaar starten.
  • (Tekening: Waterschap Brabantse Delta)

  De regionale kering rondom Weimeren wordt verbeterd als onderdeel van natuurproject Noordrand Midden. Een regionale waterkering zorgt voor de bescherming tegen hoogwater. De kering Weimeren houdt het water uit de rivier de Mark tegen bij extreem hoog water. De polder Weimeren is een waterberging die vol mag lopen met water. Op dit moment voldoet de kering niet meer aan de norm: hij is te laag en in de basis niet sterk genoeg. Met het definitieve projectplan gaat het waterschap deze versterken.

   

  De polder Weimeren en kering Weimeren liggen tegen elkaar aan. Het waterschap hecht grote waarde aan duurzaamheid en efficiëntie. Daarom is ervoor gekozen om de grond die in polder Weimeren wordt afgegraven voor natuurontwikkeling lokaal te gebruiken voor de dijkversterking. Omdat het hiervoor te gebruiken kleiig zand niet even stevig is als dijkenklei, is er van dit zand meer nodig om aan de veiligheidsnorm te voldoen. Hierdoor wordt de kering een stuk groter dan gebruikelijk.

   

  Ter inzage

  Het projectplan en alle stukken die daarbij horen, liggen voor een periode van zes weken ter inzage. Ze zijn in te zien op officiëlebekendmakingen.nl. Belanghebbenden kunnen beroep instellen. Voor een eerder bericht over de kering op Prinsenbeeknieuws.nl: klik hier.

  Vrijdag 11 februari 2022
  prinsenbeekkering Weimerennoordrand middenwateschap brabantse delta
  • (Tekening: Waterschap Brabantse Delta)
  0
  [nexturl]
  Reacties