1. Prinsenbeek wandelt graag

  Een kleine vijftig Bekenaren liepen zondagochtend mee tijdens de eerste wandeling van Prinsenbeek Wandelt. De zon scheen en de deelnemers genoten van de sportieve activiteit in de buitenlucht.
  • (Foto: Facebook, Prinsenbeek Wandelt)

  De wandelsporters vertrokken in koppels of drietallen vanaf de poort van zwembad De Kuil, waar initiatiefneemster Claudia Leijten routekaarten en veiligheidshesjes had klaarliggen en de deelnemers wees op de coronaregels.

   

  Grote opkomst

  Het was een verrassend grote opkomst voor een activiteit die pas deze week werd bedacht. Zelf wandelt Claudia graag, zeker in deze tijd waarin niet zoveel te doen is. Vaak is het dan hetzelfde rondje in de buurt, vaak ook alleen. Dat moest anders, vond ze. ,,In de meeste plaatsen in de omgeving is ook wel een wandelclub, maar niet in Prinsenbeek.'' 

   

  Ze bedacht een paar wandelingen en kondigde haar plan aan op social media. Dat leverde meteen al enthousiaste reacties op. En veel van deze mensen voegden de daad bij het woord, want de opkomst was groot.

   

  Mark

  De eerste wandeling zondagochtend ging langs de Mark, via de Halseweg en Polderweg, een tocht van zo’n negen kilometer. Voor een paar wandelaars die liever een iets kortere afstand liepen, had Claudia nog een alternatieve route. Een ronde die ze zelf ook liep, om weer op tijd terug te zijn om de ervaringen van de deelnemers te horen.

   

  Maandag 18 mei is de volgende wandeling alweer. Die gaat door Park Over-Bos en is vijf kilometer. De start is tussen 19.00 en 19.15 uur op de Markt. Ook dan geldt dat de deelnemers zelf een routekaartje en eventueel een hesje pakken uit de plastic bak en direct gaan lopen, met inachtneming van voldoende afstand. Dit meldt de initiatiefneemster op de facebookpagina Prinsenbeek Wandelt, waar ze nog meer wandelingen aankondigt. Deelname is gratis.

  Zondag 17 mei 2020
  Prinsenbeekwandelen
  • (Foto: Facebook, Prinsenbeek Wandelt)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.