Groenrijk 728 voorjaarsbloeiers
 1. Positief overleg over toegankelijkheid Weimeren

  Leden van de werkgroep Buitenheem van Heemkundekring Op de Beek zijn vanochtend het poldergebied van Weimeren in Prinsenbeek in gegaan. Dat deden ze samen met projectleider Jeroen van Leijsen van het project Noordrand Midden. Samen gingen ze op zoek naar mogelijkheden om het gebied toegankelijk te houden voor wandelaars. Ze lijken er samen wel uit te komen.
  Positief overleg over toegankelijkheid Weimeren
  Vlnr. Jeroen van Leijsen, Piet Sloven en Ad van Melis. (Foto: Heemkundekring Op de Beek)

  ,,Wij hebben aan de gesprekken een positief gevoel overgehouden’’, verklaart Ad van Melis van de heemkundekring na afloop. ,,Samen hebben we gezocht naar alternatieven en we hebben nu goede hoop dat zowel tijdelijk – tijdens de uitvoeringsperiode – als in de definitieve vorm het gebied voor wandelaars toegankelijk blijft.’’

   

  Heemkundekring Op de Beek vindt het belangrijk dat polder Weimeren toegankelijk blijft voor wandelaars en fietsers als straks plan Noordrand Midden wordt gerealiseerd. Ze is bezorgd dat door de natte natuurontwikkeling in Weimeren een flink stuk van het ‘buitenheem’ verloren gaat, een plek waar Bekenaren kunnen genieten van natuur en landschap. Daarom vinden nu gesprekken plaats met de projectorganisatie, om samen te komen tot een oplossing. De heemkundekring is niet tegen de natuurontwikkeling, maar vindt het belangrijk dat de Bekenaren medegebruik verkrijgen.

   

  In Noordrand Midden werken Provincie Noord-Brabant, Waterschap Brabantse Delta en Staatsbosbeheer samen aan waterrijke natuurontwikkeling. Die ontwikkeling omvat de natuurgebieden Weimeren, Strijpen/De Berk en Kelsdonk/Zwermlaken ten noorden van Etten-Leur en Prinsenbeek. Polder Weimeren wordt de komende jaren ontwikkeld tot een grootschalig natuurgebied met waterplassen, moeras, bosjes en ruige graslanden. In het oostelijk deel starten de eerste werkzaamheden in oktober.

  Dinsdag 22 september 2020
  Prinsenbeekheemkundekring op de beeknoordrand middenweimerentoegankelijkheid
  Positief overleg over toegankelijkheid Weimeren
  Vlnr. Jeroen van Leijsen, Piet Sloven en Ad van Melis. (Foto: Heemkundekring Op de Beek)
  0
  [nexturl]
  Reacties