Groenrijk zomergoed
 1. Polderweg half november dicht

  De Polderweg in Prinsenbeek gaat in de tweede week van november dicht. De weg wordt tijdens de werkzaamheden voor natuurproject Noordrand Midden voor verkeersveiligheid afgesloten tot juli 2027, staat in een verkeersbesluit op Overheid.nl.
  Polderweg half november dicht
  De nieuwe tijdelijke wandelroute tussen Elsakker en Polderweg. (Foto: Jeroen van Leijsen)

  De Polderweg zal tijdens de herinrichting ingericht worden als bouwweg voor zwaar verkeer. Dat betekent dat hij wordt verbreed met rijplaten en verhard met puin.

   

  Aan de doorgang tussen Brielsedreef en Halseweg komt hiermee dan ook meteen definitief een einde, als alles gaat zoals gepland. Vanaf 2027 is het deel van de Polderweg vanaf de dijk (ter hoogte Polderweg-Elsakker) tot de Halseweg immers ingericht als nieuwe natuur. Het grootste deel van de Polderweg verdwijnt om zo een rustzone in de kern van het natuurgebied te creëren.

   

  Eerst wordt volgende week de wandelkade tussen Nieuwveerweg en Polderweg afgesloten. Half november gaat dan de Polderweg dicht. Na alle voorbereidingen start dan ook het daadwerkelijke werk in Weimeren Oost. In de polder zal een groot deel van de bovenlaag van de grond afgegraven en afgevoerd worden. Hiervoor zal er constant met grote voertuigen gereden worden. Er worden maatregelen getroffen zodat de eigenaren hun gronden met tractoren kunnen blijven bereiken tijdens de werkzaamheden.

   

  Wandelroutes

  Routebureau West-Brabant heeft de eigen routes aangepast zodat deze om de Polderweg heen lopen. Daarnaast is een aantal routes geschikt gemaakt om te wandelen. Hierdoor is er voor voetgangers een alternatief om toch te wandelen in het gebied zonder gebruikmaking van de Polderweg. 

   

  Er liep geen formele fietsroute over de Polderweg. Voor fietsers zijn er diverse alternatieven beschikbaar via de Halseweg/Overveldsestraat/Brielsedreef of het Trekpad langs het water, zo staat in het verkeersbesluit.

   

  Noordrand Midden

  In Noordrand Midden werken Provincie Noord-Brabant, Waterschap Brabantse Delta en Staatsbosbeheer samen aan waterrijke natuurontwikkeling. Die ontwikkeling omvat de natuurgebieden Weimeren, Strijpen/De Berk en Kelsdonk/Zwermlaken ten noorden van Etten-Leur en Prinsenbeek. Het is de bedoeling dat Weimeren Oost wordt gerealiseerd tussen 2020 en 2022 en Weimeren West tussen 2023 en 2027. Met het totale project Noordrand Midden is naar schatting tussen de 24 en 32 miljoen euro gemoeid. Voor een video: klik hier. Voor het vorige bericht over Noordrand Midden: klik hier.

  Donderdag 29 oktober 2020
  PrinsenbeekNoordrand MiddennatuurPolderwegWaterschap Brabantse DeltaProvincie Noord-BrabantStaatsbosbeheer
  Polderweg half november dicht
  De nieuwe tijdelijke wandelroute tussen Elsakker en Polderweg. (Foto: Jeroen van Leijsen)
  Deel dit artikel op:
  0
  [nexturl]
  Reacties