Groenrijk zomergoed 728
 1. Podcasts over ‘nieuwe afslag in het leven’

  François Olsthoorn uit Prinsenbeek maakt sinds een maand podcasts. Hij spreekt met gasten over gemaakte keuzes in het leven, en dan met name over het denkbeeldige kruispunt in hun leven waarop zij een andere afslag hebben genomen.
  Podcasts over ‘nieuwe afslag in het leven’
  (Illustratie: Francois Olsthoorn)

  De opnames zijn weliswaar in de protestantse kerk en de interviewer is de voorzitter, maar dit betekent niet dat De Kruispunt Podcasts speciaal kerkelijk zijn; ze zouden iedereen kunnen aanspreken en inspireren, verzekert de maker. ,,Ze zijn ook leuk om naar te luisteren.’’

   

  Olsthoorn liep er al een tijdje mee rond om podcasts te gaan maken. ‘Maar dit is het moment’, dacht hij tijdens de lockdown, een periode waarin veel mensen alleen thuis waren. Elke twee, drie weken interviewt hij een gast over diens drijfveren en het waarom van bepaalde keuzes. Inmiddels zijn er drie interviews te beluisteren. In het eerste spreekt hij met Evelyn Quaak-Kloet. Zij was oorspronkelijk fysiotherapeut en is later theologie gaan studeren, om uiteindelijk predikant te worden.

   

  Vluchtelingen helpen

  De tweede podcast is een gesprek met Rob Timmerman. Hij was eerder maker van jeugdprogramma’s bij de televisie en is na een burn-out fulltime vluchtelingen gaan helpen. Om mensen in kampen op Lesbos, Lampedusa en in Parijs en Libanon enige waardigheid te geven.

   

  Sociaal ondernemer

  De derde gast is Patrick Anthonissen uit Breda. Na tien jaar werken in commerciële bedrijven is hij van koers veranderd en is hij sociaal ondernemer geworden. Hij is oprichter van onder meer NLvoorelkaar en Young Impact in Breda. 

   

  Voor De Kruispunt Podcasts: klik hier.

  Vrijdag 18 juni 2021
  PrinsenbeekpodcastsHet Kruispuntkerk
  Podcasts over ‘nieuwe afslag in het leven’
  (Illustratie: Francois Olsthoorn)
  0
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.