Groenrijk 728 281020
 1. Paddenstoelen zoeken in Liesbos

  IVN Etten-Leur e.o. organiseert op zondag 11 oktober om 08.00 uur een herfstwandeling in het Liesbos. Deze tocht staat in het teken van paddenstoelen zoeken. Belangstellenden kunnen zich aanmelden.
  Paddenstoelen zoeken in Liesbos
  Paarse Schijnridderzwam (Foto: Frans Tijink)

  Door IVN Etten-Leur e.o.

  Naast interessante weetjes over allerlei herfstverschijnselen, zoals 'waar komen al die mooie herfstkleuren vandaan?' en 'welke dieren gaan in winterslaap?' leert u ook de beginselen van het 'op naam brengen' van paddenstoelen. Of anders gezegd: Hoe kun je paddenstoelen verdelen, ze uit elkaar houden en hoe heten ze ook alweer? U kunt zelfs achteraf een paddenstoelenpakketje meekrijgen, om zelf eetbare paddenstoelen te kweken. Dit als onderdeel van de #2uurnatuurchallenge. Inschrijven voor de herfstwandeling in het Liesbos: klik hier.

   

  #2uurnatuurchallenge

  Onderzoek bewijst dat natuur gezond is en dat mensen die twee uur per week in de natuur doorbrengen, hun leven een hoger cijfer geven. Natuur geeft je een boost om je fitter en vrolijker te voelen. Vandaar dat IVN na het succes van vorig jaar, ook nu iedereen in oktober uitdaagt om in ieder geval twee uur per week naar buiten te gaan. Ga jij dit jaar de uitdaging aan? Wilt u meer informatie over de landelijke actie: klik hier. Vooral het onderdeel 'onderzoek' geeft mooie inzichten.

   

  IVN

  ‘Inzet Voor Natuur’, zo onthoudt men waar IVN voor staat. Zij laat als natuurorganisatie via haar lokale afdelingen jong en oud beleven hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is!  Kijk op de site www.ivn-etten-leur.nl voor meer informatie en het reserveringsformulier.

  Donderdag 24 september 2020
  PrinsenbeekIVN Etten-LeurLiesbospaddenstoelen
  Paddenstoelen zoeken in Liesbos
  Paarse Schijnridderzwam (Foto: Frans Tijink)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.