Groenrijk zomergoed 728
 1. Open middag Tuinderij De Groene Schakel

  Tuinderij De Groene Schakel in Prinsenbeek heeft komende zondag 20 juni tussen 13.00 en 16.00 uur een open middag. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen op de zorgtuinderij aan de Zanddreef.
  Open middag Tuinderij De Groene Schakel
  (Foto: Tuinderij De Groene Schakel)

  De gasten kunnen er de moes- en kruidentuin bezichtigen en de geiten en kippen met kuikens. Ook is er een voedselbos (in aanleg), een kas en een bijenkast. De winkel met eigen producten is deze middag ook open.

   

  De zussen Cisca en Angela Smaling kunnen de gasten rondleiden, maar ze mogen ook zelf rondkijken. De dames kunnen in ieder geval alles vertellen over de groentepakketten en dagbesteding. Het verzoek is te parkeren aan de overkant van De Groen Schakel, op de parkeerplaats aan de Prinsendreef.

   

  De zussen Ciska en Angela Smaling verbouwen hier sinds ruim een jaar op duurzame wijze hun groenten. Ze hebben intussen negentien oogstaandeelhouders. En hoewel dat voor dit jaar wel genoeg is, kan er altijd nog wel een enkeling bij. Deelnemers zijn voor €260 per jaar oogstaandeelhouder. Ze kunnen dan elke week groenten komen halen. Meewerken mag ook, maar hoeft niet. 

   

  Dagbesteding

  De Groene Schakel heeft ook een winkel, waar op vrijdagmiddag eieren en groenten uit eigen tuin worden verkocht. En intussen bieden ze dagbesteding aan vier cliënten met een verstandelijke beperking. Beide initiatiefnemers hebben niet voor niets vele jaren ervaring in de zorg. Ze hebben ruimte voor nog enkele cliënten.

   

  Meer informatie: https://www.tuinderijdegroeneschakel.nl/HOME/ en facebook.

  Dinsdag 15 juni 2021
  PrinsenbeekTuinderij De Groene SchakelBaronieboeren
  Open middag Tuinderij De Groene Schakel
  (Foto: Tuinderij De Groene Schakel)
  0
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.