1. Ook reisgids Lille van Mirjam Bredius

  Drie jaar geleden schreef Mirjam Bredius-Hoogendam uit Prinsenbeek al de reisgids ‘Rotterdam’. Nu is er ook één over Lille van haar hand, ofwel ‘Reisgids Lille, Franse stad met een Vlaams tintje’.
  (Foto's: Mirjam Bredius)

  ,,Iedere Frankrijkganger kent Lille als de stad waar je snel voorbijraast op weg naar het zuiden. Dat is zonde, want Lille is een prachtige en gezellige stad met een fraai oud centrum. Lille, verrassend mooi en verassend dichtbij, leent zich prima voor een stedentrip van een of meerdere dagen’’, verklaart de schrijfster.

   

  Mirjam schrijft voor Modern Prinsenbeek en is daarnaast docent Frans. Voor haar was een boek schrijven over Lille een bijna vanzelfsprekende keuze, omdat ze een passie heeft voor de Franse taal en voor reizen, kunst, cultuur en schrijven. ,,Het schrijven van de gids heeft anderhalf jaar geduurd”, vertelt ze. ,,Een megaklus dus, maar ik heb het met enorm veel plezier gedaan. Ik kende Lille goed, omdat ik al meer dan tien jaar excursies organiseer voor mijn leerlingen naar deze mooie stad. Maar toen ik met de gids begon, ontdekte ik er veel nieuwe mooie plekjes bij.”

   

  In de gids heeft ze drie uitgebreide wandelingen beschreven, die langs bekende hoogtepunten en verborgen parels voeren. ,,Daarnaast wordt er uitgebreid aandacht besteed aan Villeneuve d’Asq en Roubaix, waar zich het prachtige museum ‘La Piscine’ (het zwembad) bevindt. En Croix, waar Villa Cavrois te bezoeken is. Voor mij is deze villa een van de absolute hoogtepunten in de omgeving van Lille.’’

   

  Lille is geweldig voor een stedentrip van enkele dagen, vindt ze. ,,Maar ook een dagtrip naar Lille is goed mogelijk: de stad ligt op een kleine twee uur rijden van Prinsenbeek. Je kunt vrij gemakkelijk aan de rand parkeren en dan de metro pakken naar het centrum.’’ Mirjam hoopt dat veel mensen dit daadwerkelijk gaan doen, omdat een dagje Lille volgens haar echt een dagje puur genieten is.

   

  De gids ‘Wandelen in Lille’ is onder andere te koop via de uitgeverij (klik hier), Bol.com (klik hier), diverse boekhandels en binnenkort ook bij Jumbo Prinsenbeek. 

  De reisgids ‘Rotterdam’ verschijnt nu in een geactualiseerde herdruk. Voor een interview met Mirjam over Rotterdam, klik op deze link. De gids ‘Rotterdam’ is te koop in de webshop: klik hier, diverse boekwinkels en binnenkort ook bij Jumbo Prinsenbeek. De gidsen zijn eveneens te koop als e-book.

  Vrijdag 10 juli 2020
  PrinsenbeekreisgidsLilleRotterdam
  (Foto's: Mirjam Bredius)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.