Groenrijk 728 281020
 1. Geen kermis dit weekend

  Wie vandaag over het marktplein loopt, ziet het wel. De kermis in Prinsenbeek dit weekend gaat niet door. Dat is afgelopen week pas definitief geworden, meldt Paul Nipius van het bureau dat zich hiermee bezighoudt.
  Geen kermis dit weekend

  Dat het Biks Blaos Festijn vanwege de coronamaatregelen niet door zou gaan, was al eerder bekend, maar dat er ook geen kermis kon zijn dit weekend is pas woensdag besloten. De veiligheidsregio Midden- en West-Brabant heeft toen bekendgemaakt dat er tot 1 oktober geen kermis mag plaatsvinden in de regio. 

   

  Vanaf die datum ligt het besluit over het wel of niet doorgaan van kermissen in de regio Midden- en West-Brabant weer bij de gemeenten. ‘Hierdoor kan het lokaal bestuur, op basis van de actuele lokale situatie COVID-19 en de lokale context, afwegen of een kermis doorgang kan vinden', aldus de veiligheidsregio. Pech dus voor de dit weekend in Prinsenbeek geplande kermis.

   

  Door kermissen onder voorwaarden weer toe te staan krijgen jongeren toch iets meer ruimte, is de gedachte. ‘Kermissen vinden plaats in de buitenlucht. Hier is de kans op besmetting kleiner, zolang de maatregelen waaronder 1,5 meter afstand in acht worden genomen.’ 

  Vrijdag 18 september 2020
  Prinsenbeekkermisveiligheidsregiogemeente breda
  Geen kermis dit weekend
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.