Groenrijk 728 281020
 1. Onderzoeken terrein Biemanshof

  Op het 2.800 m² grote terrein van Beeksestraat 53 worden de komende weken verschillende onderzoeken uitgevoerd. Dit staat in de nieuwsbrief van ontwikkelaar Vexpro bv, die hier nieuwbouwproject Biemanshof wil realiseren.
  Onderzoeken terrein Biemanshof
  (Archieffoto)

  Deze onderzoeken worden zoveel mogelijk gecombineerd, aldus de projectontwikkelaar. Op donderdag 24 september vindt een bodemonderzoek plaats; tegelijkertijd  wordt een archeologisch onderzoek uitgevoerd. Hiervoor is het noodzakelijk om met een graafmachine sleuven te graven. Voor half oktober zal er ook nog een ecologisch onderzoek plaatsvinden.

   

  Vexpro wil op de hoek van de Beeksestraat en de Pater Rommelaan vijf patiowoningen en vier appartementen bouwen. Om woningbouw op deze locatie mogelijk te maken, dient het bestemmingsplan gewijzigd te worden en moet een omgevingsvergunning bouw aangevraagd worden. Het concept ontwerpbestemmingsplan en de aanvraag omgevingsvergunning bouw liggen momenteel ter beoordeling bij de gemeente, aldus Vexpro. De ontwikkelaar verwacht half oktober van de gemeente te horen wanneer beide ter inzage gelegd kunnen worden. Dat zal ook het moment zijn waarop de ontwikkelaar de datum van een informatieavond bekend zal maken.

  Donderdag 17 september 2020
  PrinsenbeekBiemanshofprojectontwikkelaarVexpronieuwbouwappartementen
  Onderzoeken terrein Biemanshof
  (Archieffoto)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.