Groenrijk zomergoed
 1. NK lonkt voor dansers Nicole van Twist

  Bij de eerste voorronde van de Dutch Gymnastics Urban in sporthal Angelslo te Emmen afgelopen zaterdag heeft Dansstudio Nicole van Twist uit Prinsenbeek goede zaken gedaan. Bij de show- en streetdancewedstrijden werden maar liefst drie eerste, drie tweede en nog een derde plaats behaald.
  (Foto's: Dansstudio Nicole van Twist)

  Door vrijwilliger Dansstudio Nicole van Twist

  Iedereen moest zeer vroeg uit de veren, daar de deelnemers al om 9.30 uur in Emmen aanwezig moesten zijn. Nicole van Twist deed mee met drie groepen en twee duo’s. Een aantal meisjes deed voor de eerste keer mee, dus voor hen was het extra spannend.

   

  X-Plosion

  De jongste groep, tot 13 jaar, mocht starten met de showdance ‘Brazil’, een mooie, strakke, vlotte dans en de naam zegt het al, explosief uitgevoerd. Natuurlijk in bijpassende kleding. Een verdiende eerste plaats was een mooie binnenkomer. Ook de streetdance was vlot en energiek en met een derde plaats mochten de dametjes tevreden zijn.

   

  The Majors

  De groep 14-17 jaar had met het thema ‘Prisoners’ een heel aparte, vlotte, moderne showdans laten zien, terwijl er nog aan techniek en strakheid gesleuteld moet worden. Een mooie tweede plaats werd door deze groep behaald. In de middag verrasten deze dames menigeen door het publiek een schitterend uitgevoerde streetdance voor te schotelen. Explosief en mooi gekleed lieten zij zien dat ze gelijk en strak kunnen dansen. Met flink gejuich werd dan ook de beker voor de eerste plaats in ontvangst genomen.

   

  Divine

  De oudste groep, 18+, had bij de showdance als thema ‘Madness’. Helemaal dansend in de juiste rol, strak, gelijk en vol expressie werden deze dames zelfs beloond met ruim 200 punten, een eerste plaats dus. ’s Middags lieten de 18-plussers een vlotte, mooie streetdance zien, met veel verrassende formatiewisselingen. Hier moesten zij Rush uit Dordrecht net voor laten gaan, maar zij konden tevreden zijn met een tweede plaats.

   

  Duo

  Dan deden er nog twee duo’s mee. Luna & Jainy (tot 13 jaar) verrasten met een gevarieerde, gedurfde streetdance, die heel goed uitgevoerd werd. Zij sloten af met een fraaie slotpose. Deze meiden werden beloond met een tweede plaats. Het duo Lotte & Britt (14-17 jaar) werd vierde.

   

  Al met al was het een fraaie dag voor Dansstudio Nicole van Twist. Na een door de KNGU goed georganiseerde wedstrijd mochten de dames met maar liefst zeven bekers huiswaarts keren. Een pluim voor de trainers Nicole en Celine, die de dansers naar een hoog niveau hebben weten te krijgen, zowel bij de show- als streetdance. Nog even afwachten of zij nog in Drachten moeten dansen, maar deelname aan het Nederlands Kampioenschap lonkt.

  Maandag 18 maart 2019
  PrinsenbeekDansstudio Nicole van TwistDutch Gymnastics Urban
  (Foto's: Dansstudio Nicole van Twist)
  Deel dit artikel op:
  0
  [nexturl]
  Reacties