1. Nieuwe opzet en locatie Liedjesfestival

  Het BAK Liedjesfestival heeft een nieuwe opzet, meldt de BAK van Boemeldonck. Die heeft in dit kader ook een andere locatie gekozen. Het vernieuwde Liedjesfestival vindt op zaterdag 2 november plaats in Café-Zaal Marktzicht in Prinsenbeek.
  (Foto's: BAK van Boemeldonck)

  Door BAK Kapellencommissie

  Schuif mar aon! ... tijdens het BAK Liedjesfestival. Hoewel de temperaturen nog meer dan AONgenaam zijn, de sloten nog zo goed als droog stAON en AONtonio’s Gelato nog maar net is gesloten, zijn de voorbereidingen voor het 54e Karnaval in Boemeldonck in volle gang.

   

  Er is één volkje dat nu al zo’n beetje de laatste puntjes op de i zet rond deze tijd, en wel de componisten en tekstdichters in Boemeldonck. Althans, zij die gaan strijden om de hoogste eer die hen te beurt kan vallen: Winnaar van het Boemeldoncks Karnavalslied 2019/2020!

   

  Sinds jaar en dag worden de muzikale krachten gemeten tijdens het BAK Liedjesfestival, wat altijd prachtige winnaars opleverde. Hierdoor werd het Groot Boemeldoncks Songbook telkens weer aangevuld met alweer een evergreen.

   

  Decennia lang werd onder grote publieke belangstelling de kwalificatiestrijd gestreden op zondagmiddag in de sfeervolle zalen van de familie Bosman.  Waarna in de finale, tijdens de Prinsenzitting, de ware winnaar boven kwam drijven.

   

  Nieuwe impuls muzikale hoogmis

  Toch is de kapellencommissie van de BAK van Boemeldonck op zoek gegaan naar een nieuw format om de muzikale hoogmis een nieuwe impuls te geven. Grootste uitdaging was om daarmee nieuwe talenten enthousiast te maken en de verbinding tussen muziekmaokers en waogemaokers te vergroten en te bestendigen. En zo geschiede!

   

  Zaterdagavond

  Dit karnavalsseizoen verhuist het feestelijk circus naar de zalen van Café-Zaal Marktzicht. Hier zal op een spetterende zaterdagavond de voorselectie gemaakt worden voor de apotheose een week later tijdens de Prinsenzitting. Nieuw is de vorm waarbij deelnemers slechts één keer een paar minuten de tijd krijgen om het publiek (en dus de jury) te overtuigen van de hitpotentie van hun inzending. Een paar minuten waarin tekst, muziek, feest en spektakel samen moeten komen om je zeker te stellen van een plaats op het hoogste podium.

   

  Niet alleen de vorm, maar zeker ook de inhoud zal zorgen voor nog meer spektakel. Al was het maar vanwege het sensationele intermezzo tussen de competitie en de afterparty. Een spektakel waarbij er geput wordt uit de andere hitmachine van Boemeldonck!

   

  De BAK van Boemeldonck geniet nu al van het vooruitzicht op een grandioze karnavalsavond, waarbij kapellekes en klupkes samen genieten van het beste dat Boemeldonck muzikaal te bieden heeft.

   

  Dus kom op zaterdag 2 november 2019 vanaf 20.00 uur naar de vernieuwde zalen van Café-Zaal Marktzicht in Boemeldonck.

   

  Zin om mee te doen? Dát kan natuurlijk! De inschrijving staat vrij voor kapellen, clubs, groepen, paren, individuen en alle andere karnavalsliefhebbers van Boemeldonck. Wel een idee maar geen muziek tot je beschikking? Geen nood! De kapellencommissie van Boemeldonck kan je in contact brengen met een kapel of andere groepering die de muzikale noot wil en kan verzorgen voor jullie.

   

  Inschrijven kan via het inschrijfformulier op de site van de BAK van Boemeldonck (klik hier). Voor vragen of informatie stuur een mailtje naar: kapellen@boemeldonck.nl.

  Maandag 30 september 2019
  PrinsenbeekBoemeldonckcarnavalmuziekkapellenliedjesfestival
  (Foto's: BAK van Boemeldonck)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.