Groenrijk zomergoed
 1. Nieuwe gezichten en oude bekenden bij aftrap rikseizoen

  De eerste avond van het 42ste seizoen van Rikclub de Swaen begin september trok vijfentwintig deelnemers. Met trouwe kaarters, oude bekenden en ook nieuwe liefhebbers.
  (Foto: Rikclub De Swaen)

  Door Jos Ermens

  Dit ondanks de zomerse temperaturen en de vele rikkers die nog op vakantie waren, of om andere redenen de strijd nog niet aandurfden. Hoewel verschillende mensen in de zomer hebben doorgerikt bij onder meer Bij de Buren, voelden zij zich waarschijnlijk nog niet capabel genoeg om de degens te kruisen, want velen schitterden door afwezigheid. Daartegenover stond dat we ook weer nieuwe gezichten mochten verwelkomen en enkele oudgedienden die zich voornamen voortaan structureel aanwezig te zijn. We gaan het zien Kees en Rob.

   

  Vermeldenswaard is natuurlijk ook dat er rikkers waren die zich gedegen voorbereiden. Een mooi voorbeeld is Johan (achternaam bij intimi bekend), die als nieuwkomer nog speciaal de week daarvoor geoefend had en de spelregels had doorgenomen. Chapeau Johan, en het feit dat je als laatste eindigde met -64 punten vormt slechts een detail. Gun jezelf de tijd, iemand als Thuur die al jaren rikt, deed het met -45 punten niet veel beter en ook Hans B. met -57 stelde teleur.

   

  Dan deed Ria B. het beter met 22 punten en met een achtste plek de beste dame. De top vier werd gevormd door 4 J’s met Jan Matthee (73 punten) als winnaar, op de voet gevolgd door Jos Janssen (70), met op gepaste afstand Jos Ermens (38) en Jan Moerkens (36).

   

  Uiteraard was dit slechts een eerste schermutseling; er volgens immers nog achttien wedstrijden. Dat gezelligheid op de eerste plaats blijft staan, was weer duidelijk; het was nog lang onrustig in De Swaen, mede dankzij het goudgele vocht.

   

  Woensdag 20 september vanaf 19.30 uur zijn er voor iedere rikliefhebber nieuwe kansen, dus meld je in De Swaen en rik gezellig mee.

  Dinsdag 19 september 2023
  PrinsenbeekrikkenDe Swaen
  (Foto: Rikclub De Swaen)
  Deel dit artikel op:
  0
  [nexturl]
  Reacties