Groenrijk 728 sept
 1. Museum open met ‘Trouwen in mobilisatietijd’

  Mobilisatiemuseum ‘’Weest op uw hoede” opent op zondag 17 oktober de deuren. Tijdens deze heropening na coronasluiting met het nieuwe thema ‘Trouwen in Mobilisatietijd’. Tevoren aanmelden is nodig omdat er wordt gewerkt met een tijdslot.
  Museum open met ‘Trouwen in mobilisatietijd’
  (Foto: Pim Monné)

  Door Pim Monné

  Eindelijk is het zover! Na anderhalf jaar coronastilte mag het mobilisatiemuseum weer belangstellenden ontvangen. Hoewel landelijk de meeste beperkingen inmiddels zijn opgeheven, geldt (voor ieders veiligheid) voor de toegang tot het museum een tijdslot van 45 minuten en een bezoekersaantal van maximaal zes personen per shift.

   

  De beschikbare bezoektijd is daarom verdeeld in vier vaste shifts, te weten:

  1. 13:30 - 14:15 uur;
  2. 14:15 - 15:00 uur;
  3. 15:00 - 15:45 uur:
  4. 15:45 - 16:30 uur.

   

  Bij gelegenheid van deze heropening is een nieuw thema uitgewerkt, te weten ‘Trouwen in Mobilisatietijd’.

   

  Bom van Weimeren

  Bovendien is de museumcollectie uitgebreid met onder meer de restanten van de ‘Bom van Weimeren’. Op 31 juli 2020 werd deze 500 ponder van Duitse makelij door de Explosieve Opruimingsdienst tot ontploffing gebracht en werden de restanten vervolgens door Staatsbosbeheer aan het museum geschonken.

   

  Nieuwe items zijn bovendien het Mobilisatie Oorlogskruis dat op 3 juni jongsleden postuum werd uitgereikt aan Sergeant-Majoor Instructeur M. Monné en de film ‘Mijn eigen museum’ van de bekende filmmaker Bob Entrop.

   

  Kortom,  een mooie gelegenheid om u weer mee te laten nemen in de bewogen wereld van mobilisatie en de Duitse inval in de vroege meidagen van 1940. Vrijwilligers staan paraat om u desgewenst rond te leiden.

   

  U kunt per e-mail (info@weestopuwhoede.nl) of telefonisch (06 16415002) een bezoekplaats reserveren. Op de dag van de openstelling kunt u zich ook nog ter plekke aanmelden, indien en voor zover er dan natuurlijk nog plaatsen vrij zijn.

   

  De toegang tot het museum is gratis. Een kleine bijdrage voor de instandhoudingskosten van het museum wordt uiteraard zeer op prijs gesteld.

   

  De entree van het museum vindt u in de Pasquélaan (naast nummer 2) in Prinsenbeek.

  Maandag 04 oktober 2021
  PrinsenbeekMobilisatiemuseumtrouwen
  Museum open met ‘Trouwen in mobilisatietijd’
  (Foto: Pim Monné)
  0
  Reacties