Groenrijk 728 augustus
 1. Museum De Rijf zondag open

  Heemkundig Museum De Rijf in Prinsenbeek is komende zondag 1 augustus open voor publiek. Iedereen is welkom tussen 13.30 en 16.30 uur, om te komen kijken naar de expositie, herinneringen op te halen of te genieten van het verblijf op het erf van de boerderij of in de Bikse Kruidenhof.
  (Foto's: Heemkundekring Op de Beek)

  Er is veel te zien in het museum, zoals radio’s, gereedschap, keukengerei, schoolspullen en materialen om mee te wassen. Maar ook een woonkamer van vroeger, een mooie maquette van het dorp in de jaren vijftig van de vorige eeuw, een kerkelijk hoekje met het oude Beekse kerkaltaar, een biechtstoel, het gemak, een politiebureau en het atelier van de bekende Prinsenbeekse kunstschilder Jan Strube. Verder zijn er handwerkdemonstraties en is er nog veel meer te bezichtigen.

   

  De bezoeker kan er ook genieten van het verblijf op het erf van de boerderij met een kopje koffie/thee te midden van de natuur en een bezoek brengen aan de Bikse Kruidenhof. Houdt u van carnaval? Dan zijn er de foto’s van alle 48 Boemeldonckse prinsen. Museum De Rijf is gevestigd aan de Brielsedreef 29A in Prinsenbeek.

  Woensdag 28 juli 2021
  PrinsenbeekMuseum De Rijfexpositie
  (Foto's: Heemkundekring Op de Beek)
  0
  Reacties