Trined 728
 1. Maisdoolhof coronaproof met brede paden

  Met de 15 juni te versoepelen coronamaatregelen kan ook de Minigolf XL van het Hof van Overveld in Prinsenbeek maandag weer open, meldt Piet Mathijssen. Het maisdoolhof gaat naar verwachting op zondag 12 juli open, met dit jaar alleen maar brede paden.
  Maisdoolhof coronaproof met brede paden
  (Archieffoto Hof van Overveld)

  Het is de 22ste editie van het maisdoolhof van Piet en Corrie Mathijssen. Het doolhof ligt alweer klaar, alleen de maisplanten moeten nog wat groeien. De Mathijssens hebben dit keer wel de nodige aanpassingen moeten doen. Elk jaar verbinden ze een thema aan de speurtocht door de mais. Vorig jaar was dat ‘Leonardo da Vinci’. Voor dit jaar hadden ze gekozen voor de ‘Vuelta’ als thema, maar die kon vanwege corona niet van start in Nederland. ,,Daarom hebben we dit keer gekozen voor het ‘klassieke doolhof’, zegt Piet. ,,Zoals dat vroeger in de boekjes stond. Met meest ronde paden en in het midden de Brabantse vlag.’’ Daarbij zijn de paden nu allemaal breed uitgezet, om iedereen voldoende ruimte te geven. Ze zijn allemaal 2.25 meter breed en dus veilig.

   

  Piet en Corrie hopen dat er ook dit jaar weer veel kinderen en volwassenen plezier gaan beleven aan hun maïsdoolhof op het Hof van Overveld, aan de Overveldsestraat 10 in Prinsenbeek. De  opening is op 12 juli en daarna is het doolhof elke dag van 10.00 tot 18.00 uur geopend. De entree bedraag 6 euro per persoon. Kinderen tot drie jaar zijn gratis. Het Hof van Overveld heeft naast het maïsdoolhof nog verschillende andere recreatieve activiteiten, zoals de Minigolf XL: http://www.hofvanoverveld.nl/.

  Zondag 14 juni 2020
  PrinsenbeekmaisdoolhofminigolfHof van Overveldcoronamaatregelen
  Maisdoolhof coronaproof met brede paden
  (Archieffoto Hof van Overveld)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.