Trined 728
 1. Maatregelen huisartsenpraktijk vanwege personeelstekort

  Huisartsenpraktijk Prinsenbeek kampt met een tekort aan personeel. Onder meer door het vertrek van dokters Garritsen en Van den Nieuwenhof en andere personeelswisselingen binnen het team. Om toch voldoende zorg te kunnen blijven bieden heeft de praktijk enkele maatregelen genomen.
  Maatregelen huisartsenpraktijk vanwege personeelstekort

  Op dit moment werken er vijf huisartsen in Prinsenbeek. Er wordt naarstig gezocht naar nieuwe dokters en assistentes, maar het personeelstekort in de zorg is groot. Ondertussen doet de praktijk er alles aan om toch voldoende zorg te kunnen blijven bieden. Daarom zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd.

   

  Afspraken maken of een visite aanvragen kan vanaf nu dagelijks van 08.00 tot 12.00 uur en niet meer ‘s middags. In de middag is de praktijk alleen nog maar telefonisch bereikbaar voor zaken die echt niet tot de volgende dag kunnen wachten. Een afspraak inplannen via het digitale portaal MijnGezondheid.net kan altijd.

   

  Het telefonisch opvragen van uitslagen kan vanaf nu enkel tussen 11.00 en 12.00 uur. Uitslagen van onderzoeken kunnen ook digitaal via MijnGezondheid.net worden geraadpleegd.

   

  De praktijk zal tot nader order geen (rijbewijs)keuringen uitvoeren.

   

  Op woensdag tussen 15.00 en 16.00 uur start de praktijk met een vijfminutenspreekuur voor kleine kwalen. Dit betreft een afspraak voor bijvoorbeeld huidplekjes, keelpijn, oorpijn, een verzwikte enkel en dergelijke.

   

  Zeer beperkte bezetting zomervakantie

  In de zomervakantie (23 juli tot 4 september)  hebben we een zeer beperkte artsenbezetting. Wij plannen in deze periode minder afspraken vooruit, om ervoor te zorgen dat patiënten met spoedeisende klachten dezelfde dag nog terecht kunnen. Wij vragen u om geen afspraak te maken voor klachten die kunnen wachten tot na de zomervakantie.

   

  De medewerkers van Huisartsenpraktijk Prinsenbeek vragen begrip voor de maatregelen en raden de patiënten aan voor ze bellen ook eens te kijken op thuisarts.nl of www.moetiknaardedokter.nl. ‘Hier kan accurate en betrouwbare informatie gevonden worden, waardoor het soms niet eens meer nodig is om langs de huisarts te gaan.'

  Dinsdag 17 mei 2022
  Prinsenbeekhuisartsenpraktijkpersoneelstekort
  Maatregelen huisartsenpraktijk vanwege personeelstekort
  0
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.