1. Lezing ‘In gesprek over het levenseinde’

  Lezing ‘In gesprek over het levenseinde’
  Seniorenorganisatie KBO Prinsenbeek organiseert op vrijdag 18 januari een lezing met als thema: ‘In gesprek over het levenseinde’. Spreker in De Zilverberk is Jos Vermunt van KBO Brabant. Iedereen – ook niet-leden – is welkom om tussen 10.00 en 12.00 uur te komen luisteren.

  Door KBO Prinsenbeek

  Praten over het levenseinde, veel mensen vinden het eng. De heer Jos Vermunt, lid van de werkgroep ‘Identiteit en Zingeving’ van KBO Brabant, komt op vrijdag 18 januari een lezing verzorgen over dit moeilijke onderwerp. De lezing is ontwikkeld door stervensdeskundige Rob Bruntink op verzoek van KBO Brabant.

   

  De lezing is opgebouwd uit twee delen. Voor de pauze komen de medische aspecten, welke gerelateerd zijn aan het levenseinde, aan de orde. In dit gedeelte gaat het over het gewone sterven, de medische zorg die het moment van sterven kan beïnvloeden (zoals niet behandelen) en palliatieve sedatie, waarbij de arts helpt tijdens het stervensproces. Vervolgens wordt nog ingegaan op euthanasie, waarbij de arts een levensbeëindigende handeling uitvoert.

   

  Na de pauze komen onderwerpen aan de orde die u zou kunnen of moeten bespreken met uw naasten. Onder meer waarom het belangrijk is om te praten over uw eigen doodgaan. Het belang van het vastleggen van medische wensen in bijvoorbeeld een levenstestament. Maar ook hele praktische zaken zoals afscheid nemen, de uitvaart en wensen na de dood. Tenslotte over levensvragen: Hoe kijkt u terug op uw leven? Wat is de zin van het leven? Is er leven na de dood?

   

  Leden, eventueel met partner en/of kinderen, zijn van harte welkom in De Zilverberk op vrijdagochtend 18 januari 2019 van 10.00 tot 12.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur).

  Donderdag 10 januari 2019
  PrinsenbeekKBOseniorenorganisatielevenseindelezingKBO Brabant
  Lezing ‘In gesprek over het levenseinde’
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.