Groenrijk 72 111120
 1. Laatstejaars Griffioen schitteren in musical in De Drie Linden

  De groep 8-leerlingen van basisschool De Griffioen in Prinsenbeek schitterden deze week tijdens vier voorstellingen op het podium van De Drie Linden. Vanwege de coronamaatregelen vond de afscheidsmusical ‘Jungle Beat’ van de laatstejaars niet plaats op school, maar in de grote zaal van de sport- en welzijnsaccommodatie in het dorp.
  (Foto's: Nancy Giesbergen)

  Door Nancy Giesbergen

  In maart was het nog onzeker of er wel een musical opgevoerd kon gaan worden. Toen de scholen in mei weer deels open gingen, zijn de vier groepen 8 toch maar begonnen met het repeteren van de musical Jungle Beat. Dit was enigszins behelpen omdat niet alle kinderen tegelijk in de klas zaten. De vraag bleef: kunnen we de musical wel in een zaal aan publiek laten zien? Een livestream was inmiddels al wel geregeld.

   

  Volgens het RIVM mogen ouders niet in de school komen en als het wel zou mogen, zou het met de stoelen op anderhalve meter afstand in de aula wel erg krap zijn. Dat was dus geen optie.

   

  Redding

  De redding kwam van De Drie Linden, waar we de toneelzaal mochten gebruiken. Vanaf afgelopen maandag mochten we er oefenen. Na al die weken op een klein podium oefenen, was dit wel even wennen; het podium was veel groter en iedereen moest een nieuw plekje zoeken op het toneel, maar hier was wel prachtig licht en geweldig geluid.

   

  Na twee keer repeteren daar waren woensdag de eerste voorstellingen. Om vier uur zaten de ouders - uiteraard op anderhalve meter van de andere ouders - vol verwachting klaar voor de voorstelling. En die was grandioos! Mede dankzij de hulp van vele vrijwilligers die hebben gezorgd voor het mooie podium en professioneel licht en geluid.

   

  Kippenvel

  De voorstelling van half acht werd door de tweede groep ouders bezocht. Deze werd ook nog live gestreamd voor andere familieleden die graag wilden kijken. Op donderdag waren de andere twee groepen aan de beurt. Wederom voorstellingen die kippenvel bezorgden.

   

  Anders dan anders

  Door alle coronamaatregelen verliep het schooljaar anders dan anders. Zeker voor de kinderen van de groepen 8 was het laatste jaar van de basisschool hierdoor anders dan verwacht. De musicals op deze manier, in een grote zaal en op een groot podium, maakten toch een hoop goed. Anders dan anders, maar dan op een zeer toffe manier!

   

  De komende laatste schoolweek staat voor groep 8 nog in het teken van afscheid, met veel leuke activiteiten en een nachtje op school slapen…

  Vrijdag 03 juli 2020
  Prinsenbeekbasisschool De Griffioenmusicalgroep 8De Drie Linden
  (Foto's: Nancy Giesbergen)
  Reacties