Groenrijk 728 augustus
 1. Kunst in Park Over-Bos

  Samen met Breda Buiten presenteert kickstarter voor kunst- en designtalent KOP op diverse locaties in Breda kunstprojecten van in 2020 aan St. Joost afgestudeerde kunstenaars Jesse van Epenhuijsen, Jamie Jansen en Wouter van der Giessen. De tweede locatie is Park Over-Bos in Prinsenbeek, waar iedereen tussen 29 juli en 26 augustus kan komen kijken.
  • (Foto: Rob Lipsius)
  • (Foto: Rob Lipsius)
  • (Foto: Bouke Bruins)

  Donderdag 29 juli van 19.30 tot 20.30 uur vertelt projectmanager ‘Buitenspelen’ van Stichting KOP Bouke Bruins hier over hoe hij de jonge makers uitdaagde om werken te creëren die de interactie aangaan tussen mens, object en ruimte in een anderhalve-meter-samenleving, waarbij ontmoeten en verbinden centraal staan. De jonge makers leggen uit hoe hun werk tot stand is gekomen en vertellen over de ervaringen op de eerste locatie Tuinzigt en Westerpark.

   

  Benieuwd geworden naar alle verhalen? Strijk dan donderdag 29 juli om 19.30 uur neer in Park Over-Bos, bevraag de makers en leer meer over de totstandkoming en ontwikkeling van dit Bredase project!

   

  Reizende kunstinstallaties

  De werken worden drie keer gedurende een maand op een nieuwe locatie geplaatst, zodat de kunstwerken steeds in een ander deel van Breda opduiken, op plekken waar door Bredanaars wordt gewandeld. Voorbijgangers worden zo op verschillende plekken in de stad op positieve wijze verrast, geïnspireerd en uitgedaagd, is de gedachte. ‘Want zowel Bredanaars als de kunstenaars zelf hebben na afgelopen jaar wel behoefte aan bezinning, reflectie en relativering. Laten we samen buitenspelen!’ 

   

  Eind augustus verhuist het kunstproject nog naar de Ginnekenmarkt en de Duivelsbruglaan.

   

  Jamie Jansen

  Jamie Jansen (1995) is multimediaal kunstenaar en onderzoekt maatschappelijke structuren, waarbij ze de toeschouwer deel laat uitmaken van haar werk. Ze ging op zoek naar een manier om buurtbewoners kennis te laten maken met elkaar en de wijk. Vanuit de gedachte dat een ontmoeting in tijden van een pandemie niet meer vanzelfsprekend is, is de podcast ‘Buurten’ ontstaan. Hierin buurt Jamie met de wijkbewoners over de buurt. Op deze manier wil ze anderen al luisterend de kans geven om een ontmoeting aan te gaan met bekende en onbekende verhalen uit de wijk. Luister hier haar podcasts: klik hier.

   

  Jesse van Epenhuijsen

  Jesse van Epenhuijsen (1997) is beeldend kunstenaar en toetst de impact van interactie middels installatie, sculptuur en performance. Zijn interactieve werk ‘Who Am I To You?’ onderzoekt het spel tussen een kunstwerk en de toeschouwer. Want hoe kun je als kijker daadwerkelijk betrokken raken bij een werk in de openbare ruimte en de interactie aangaan met de omgeving? De woorden op de vlaggen representeren een complexe wereld van tegenstellingen in een tijd waarin soms alles verbonden lijkt, maar ook los van elkaar lijkt te bestaan. Door te spelen met het werk wordt er een nieuwe invulling aan gegeven en verdwijnt de drempel tussen jou en de ander.

   

  Wouter van der Giessen

  Wouter van der Giessen (1995) is een beeldend kunstenaar die bestaande conventies uit het dagelijks leven naar boven haalt en onderzoekt hoe we hier op een andere manier naar kunnen kijken. ‘Wolken’ is geïnspireerd op de welbekende 1,5 meter cirkels die je zag verschijnen in parken over de gehele wereld. Een simpele manier om mensen de maatregelen te laten volgen. Middels zijn fascinatie voor wolken, die eindeloze vormen aan kunnen nemen, speelt hij met de bestaande spelregels en spoort hij de gebruiker aan hier zelf een invulling aan te geven.

  Woensdag 28 juli 2021
  PrinsenbeekBreda BuitenPark Over-Boskunst
  • (Foto: Rob Lipsius)
  • (Foto: Rob Lipsius)
  • (Foto: Bouke Bruins)
  0
  Reacties