Trined 728
 1. ‘Kom niet naar de sportvelden’

  Voetbalvereniging Beek Vooruit doet een dringende oproep om niet naar de velden van Sportpark De Heikant te komen. Dat gebeurt volgens het bestuur nog steeds ‘op relatief grote schaal. 'Prinsenbeek is een dorp dat ontegenzeggelijk hard is getroffen door het coronavirus en samen moeten we ervoor zorgen dat we dit zo snel als mogelijk kunnen uitbannen.’
  ‘Kom niet naar de sportvelden’

  Door Bestuur Beek Vooruit

  Nu de scholen zijn gesloten, voelt dat voor veel van onze jeugdleden als vakantie. Bovendien is het, zeker de afgelopen dagen, prima weer om naar buiten te gaan en een balletje te trappen. Ondanks dat wij maatregelen hebben genomen en ons sportpark letterlijk hebben afgesloten, merken we dat er toch op relatief grote schaal (soms wel meer dan 30 kinderen) gebruikt wordt gemaakt van onze velden.

   

  In een 'normale' situatie begrijpen wij dat nog wel. Er is tenslotte niets leuker dan voetballen. Momenteel is dat echter, zeker na de aangescherpte maatregelen die het kabinet 23 maart heeft gecommuniceerd, een andere zaak.

   

  Vandalisme

  Daar komt nog bij dat wij ondertussen met behoorlijke materiële schade aan doelen, netten en terrasmeubilair zijn geconfronteerd, wat ons heeft doen besluiten ook deze waar mogelijk te vergrendelen. Dat hier sprake is geweest van vandalisme behoeft geen verder betoog. Het bestuur vindt dit onacceptabel en zal hiervan aangifte doen.

   

  Strikte handhaving toegangsverbod

  Wij doen een beroep op onze spelers en tegelijkertijd op hun trainers, leiders en ouders om niet naar Beek Vooruit te komen. Prinsenbeek is een dorp dat ontegenzeggelijk hard is getroffen door het virus en samen moeten we ervoor zorgen dat we dit zo snel als mogelijk kunnen uitbannen.

   

  Beek Vooruit wil graag een vereniging zijn waar veiligheid hoog in het vaandel staat en waar we zorgen voor elkaar. Op dit moment voldoen wij hier samen niet of in ieder geval niet voldoende aan. Wij zullen op regelmatige basis 'surveilleren' en jeugd wegsturen van onze velden wanneer wij zien dat er toch op onze velden gevoetbald wordt. Ook als het groepjes van maximaal drie personen betreft. Het is voor ons anders niet te handhaven. Tegelijkertijd verzoeken wij ook niet de oversteek te maken naar onze buren van Hockeyclub Prinsenbeek. BOA’s van Handhaving Breda komen ook regelmatig een kijkje nemen.

   

  Laten we het samen doen!

  Hoe moeilijk het ook is, we zullen met elkaar en in het kader en teken van onze gezondheid door deze zure appel heen moeten bijten. Wanneer we kijken naar beelden vanuit het Amphia of Noord-Italië, dan beseffen we dat er bepaald ergere zaken op de wereld zijn dan een tijdje niet voetballen.

   

  Stay safe!

  Woensdag 25 maart 2020
  Prinsenbeekvoetbalvereniging Beek VooruitcoronavirusHockeyclub Prinsenbeek
  ‘Kom niet naar de sportvelden’
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.