groenrijk herfst 2022 728
 1. Klok over maand gerepareerd

  De torenklok in het Prinsenbeekse dorpscentrum werkt nog niet helemaal naar behoren. De klok aan de Marktzijde staat stil, de andere wijzers geven wel de juiste tijd aan. In de tweede week van september wordt de klok gerepareerd, meldt een vertegenwoordiger van het bestuur van Parochie Heilige Maria Magdalena.
  Klok over maand gerepareerd

  Twee weken geleden zijn het nieuwe uurwerk en de wijzerplaten van de klok bij kerk OLV ten Hemelopneming geïnstalleerd en is de klok ingeregeld. Na lange tijd was op de toren in het dorpscentrum eindelijk weer te zien hoe laat het is. Maar kort daarna bleek dat de klok aan de Marktzijde het niet doet. 

   

  Inspectie door het verantwoordelijke bedrijf leerde dat de aandrijving van één van de vier motoren het niet doet. Dat probleem kon niet meteen verholpen worden. Er moet weer een hoogwerker aan te pas komen om de motor te repareren of vervangen. In verband met vakanties duurt dat nog even. 

   

  Het 57 jaar oude uurwerk is onlangs compleet vernieuwd, met ook opnieuw vergulde wijzerplaten en ledverlichting. Het geld hiervoor is via crowdfunding bijeengebracht door de Beekse bevolking.

  Donderdag 11 augustus 2022
  Prinsenbeektorenklokkerkreparatie
  Klok over maand gerepareerd
  0
  Reacties