Regiobank bedrijfshypotheek 728
 1. Keurslager Ad Lodewijk stopt

  Nog één week en dan sluiten Ad (65) en Marjo (60) Lodewijk de deuren van hun slagerij aan de Kapelstraat in Prinsenbeek. Zaterdag 2 juli is de laatste dag voor hun pensioen. Hiermee komt een einde aan een geschiedenis van bijna zeventig jaar.
  • Riet en Driekske Lodewijk bij de opening van hun slagerij in 1954.
  (Foto's: Familie Lodewijk)

  Het was in 1954 dat de vader van Ad, Driekske Lodewijk, met de slagerij in de Kapelstraat begon. In die tijd werd er nog bij de winkel geslacht. ,,De kinderen kwamen dan voor school gauw even kijken’’, herinnert Ad zich. Toen zijn vader in 1974 plotseling overleed, ging de toen zestienjarige Ad met moeder Riet en knecht Dries, toentertijd steun en toeverlaat (39 dienstjaren), verder met de zaak. ,,Ik zat in het eerste jaar van de slagersvakschool en ben er zo ingerold.'' Sinds hun huwelijk in 1984 runnen Ad en echtgenote Marjo de slagerij samen, met door de jaren heen verschillende medewerkers.

   

  Goede kwaliteit leveren, vindt Ad één van de mooiste dingen van het vak. ,,Maar vooral toch het omgaan met mensen.’’ Het contact met de klanten zal dan ook iets zijn dat hij het meest gaat missen, verwacht hij. Sommigen komen al heel lang hier, soms al wel vijftig jaar. Die hebben mij nog zien opgroeien. Het zal stil worden hier.’’

   

  Maar het is mooi geweest, vindt het ondernemersechtpaar. ,,Het is geen baan van negen tot vijf. Je bent er eigenlijk altijd mee bezig, zeven dagen in de week.’’

   

  Wat ze straks met al die nieuw verkregen vrijetijd gaan doen, weten ze nog niet. ,,Eerst gaan we de zomermaanden maar eens genieten, daarna kijken we wel verder.’’ Wat er met de winkel naast hun woning gaat gebeuren, beslissen ze ook pas later. Ze krijgen in ieder geval meer tijd om vaker langs te gaan bij dochter Iris in Madrid en zoon Dennis in Den Bosch. En dat gaan ze zeker doen.

  Vrijdag 24 juni 2022
  PrinsenbeekSlagerij Ad Lodewijkpensioen
  • Riet en Driekske Lodewijk bij de opening van hun slagerij in 1954.
  (Foto's: Familie Lodewijk)
  0
  Reacties