Regiobank bedrijfshypotheek 728
 1. Klepje in container voor poepzakjes en klein afval

  Vrijwel alle restafvalcontainers in Prinsenbeek worden voorzien van een speciaal klepje. Zo kunnen inwoners klein afval en zakjes hondenpoep weggooien zonder een pasje te gebruiken. Inmiddels kan dat al bij verschillende containers in het dorp.
  Klepje in container voor poepzakjes en klein afval
  (Foto: Bert van Oosterhout)

  ,,Dat vind ik nou supermakkelijk voor de hondenbezitters’’, meldt Bert van Oosterhout uit Prinsenbeek, die zo tijdens een rondje met hond Django makkelijk het zakje hondenpoep kwijt kan.

   

  De klepjes worden gemonteerd op alle ondergrondse containers voor restafval in Breda, meldt de gemeentewoordvoerster. Alleen de oudere modellen en perscontainers voor restafval zijn hier niet voor geschikt. Van de 43 restafvalcontainers in Prinsenbeek worden er 42 voorzien van zo’n klepje. Eén staat op privéterrein; daar wordt geen klepje ingebouwd.

   

  Bekenaar Bart van Veen vindt het een mooie oplossing om uitpuilende afvalbakken tegen te gaan, meldt hij. ,,In toenemende mate zie ik dat diverse prullenbakken in ons dorp uitpuilen met zakjes hondenpoep… Veel kauwen en eksters proberen die leeg te klauwen op zoek naar voedsel.’’ Wat hem betreft mag het klepje voor klein afval en hondenpoepzakjes in de restafvalcontainers wel wat extra aandacht krijgen. Zodat iedereen op de hoogte is van die mogelijkheid.

  Dinsdag 05 juli 2022
  Prinsenbeekrestafvalcontainerhondenpoepzakje
  Klepje in container voor poepzakjes en klein afval
  (Foto: Bert van Oosterhout)
  0
  Reacties