Groenrijk zomergoed
  1. Kerstbomen-verbranding naar grasveld Moleneind

    Het grasveld aan het Moleneind lijkt de nieuwe locatie voor de toekomstige kerstbomenverbrandingen in Prinsenbeek. De gemeente heeft een ontheffing verleend om daar een verbranding te laten plaatsvinden. Na vele jaren dus geen kerstbomenverbranding meer op de Markt.
    Kerstbomen-verbranding naar grasveld Moleneind
    (Archieffoto)

    Het Dorpsplatform Prinsenbeek heeft intussen bekendgemaakt dat er in verband met de coronamaatregelen na deze kerst helemaal geen kerstbomenverbranding in het dorp zal plaatsvinden, maar met de ontheffing van de gemeente lijkt al wel de nieuwe, toekomstige plek onthuld.

     

    Eerder werd gemeld dat het dorpsplatform zich oriënteerde op een alternatieve locatie, omdat er steeds meer woningen rondom het marktplein komen en de overlast moet worden beperkt. 

     

    Na corona kan de kerstbomenverbranding volgens het platform gewoon weer plaatsvinden, ook omdat de uitstoot van schadelijke stoffen beperkt is. Dit jaar werden er zo’n tweehonderd bomen verbrand op het marktplein, een klein aantal in vergelijking met de ongeveer negenhonderd bomen in het verleden.

    Vrijdag 27 november 2020
    PrinsenbeekkerstbomenverbrandingBreda
    Kerstbomen-verbranding naar grasveld Moleneind
    (Archieffoto)
    Deel dit artikel op:
    0
    [nexturl]
    Reacties