Groenrijk 728 sept
 1. Kermis start op vrijdag en is omheind

  De kermis op de Markt in Prinsenbeek gaat door en begint dit jaar al op vrijdag 17 september, een dag eerder dan gebruikelijk. Vanwege de coronaregels is het terrein omheind. Het Biks Blaosfestijn dat de laatste jaren in hetzelfde weekend plaatsvond, kan nog geen doorgang vinden.
  Kermis start op vrijdag en is omheind

  Dat de kermis wel door kan gaan, komt omdat het een zogenaamd doorstroomevenement is; testen voor toegang is niet nodig. Er zijn wel bepaalde veiligheidsregels van kracht, meldt de gemeente.

   

  Omheind

  Zo wordt de kermis omheind en is er een in- en uitgang. Gerelateerd aan het oppervlak van de kermis wordt een maximum aantal bezoekers toegelaten. Het kan dus zijn dat bezoekers bij drukte even moeten wachten tot mensen zijn doorgelopen. Verder gelden de basisregels.

   

  Dat de kermis een dag naar voren is geschoven, heeft volgens de gemeente te maken met de belangstelling voor het evenement de afgelopen jaren. Op de dinsdag bleek er niet zoveel animo. En de verwachting is dat die er voorafgaand aan het weekend wel is. Daarom is in overleg met het dorpsplatform gekozen voor een kermis van vrijdag tot en met maandag.

   

  De kermis op de Markt in Prinsenbeek start vrijdag 17 september en duurt tot en met maandag 20 september. De kermis is geopend tussen 13.00 en 23.00 uur. Toegang is gratis.

   

  Woensdag 01 september 2021
  Prinsenbeekkermis
  Kermis start op vrijdag en is omheind
  0
  Reacties