1. ‘Kan ik eerder stoppen met werken?’

  Het is een vraag die met het stijgen van de AOW-leeftijd steeds vaker wordt gesteld: ‘Kan ik eerder stoppen met werken?’ ‘Het antwoord is simpel’, volgens Veldsink Dirven in Prinsenbeek. ‘Natuurlijk kan dat. Maar het kost wél geld. Een financieel plan is daarom geen overbodige luxe.’

  Door Veldsink Dirven 

  Als je eerder stopt met werken, bouw je minder lang pensioen op. Je uitkering is dus lager. Aan de andere kant gaat de periode dat je een pensioenuitkering krijgt, omhoog. Dat heeft ook gevolgen voor je maandelijkse uitkering. Je levert dus dubbel geld in. Hoeveel je minder opbouwt, verschilt per persoon. Zeker is wel dat je een pensioengat moet opvullen.

   

  Spaargeld als pensioen

  Als je AOW krijgt, betaal je minder belasting. Dat voordeel heb je nog niet als je eerder stopt met werken. Je pensioenuitkering wordt dan ook zwaarder belast. Als je genoeg spaargeld hebt, kan het daarom slim zijn om dat te gebruiken totdat je de AOW-leeftijd bereikt. Dat scheelt belasting.

   

  De AOW-uitkering zelf kun je niet vervroegen. Stop je eerder met werken, dan heb je die periode dus nog geen AOW. Ook dat kun je met spaargeld opvangen. Er zijn ook mogelijkheden om vervroegd pensioen op te nemen, maar daar zitten haken en ogen aan. Reken alles dus goed door.

   

  Over eerder stoppen met werken moet je goed nadenken. Je moet weten wat je elke maand overhoudt als je stopt en hoeveel geld je extra moet sparen. Anders kun je geen goede keuze maken. Een financieel plan kan daarbij helpen. Benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn? Wij vertellen je graag meer over wat financiële planning voor jou kan betekenen. Neem contact met ons op via 076-5412732 of prinsenbeek@veldsink.nl, of loop binnen bij ons kantoor aan de Beeksestraat 24 in Prinsenbeek.

  Woensdag 21 augustus 2019
  Prinsenbeekpensioenveldsink dirven regiobank
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.