Groenrijk 72 111120
 1. Massale deelname vrolijke Boemelquizz

  Ruim zevenhonderd meer en minder carnavalesk verklede inwoners van Prinsenbeek namen zaterdagavond actief deel aan de online Boemelquizz 5.5. In werkelijkheid was dit aantal een stuk groter, omdat er meestal door meer mensen op één adres werd gespeeld en er ook nog toeschouwers waren.
  Massale deelname vrolijke Boemelquizz
  (Foto: BAK van Boemeldonck)

  De Beeckse Algemene Karnavalsstichting (BAK) kijkt terug op een mooi, coronaproof, Boemeldoncks evenement ter gelegenheid van het 55-jarig jubileum. En niet alleen vanwege de grote belangstelling. Léon Nagelkerke maakte er een amusante Boemeldonckse avond van. Vanuit een professionele studio in Udenhout presenteerde hij ruim twee uur lang op eigen wijze de zorgvuldig door de Commissie BAK-zittingen samengestelde vragen.

   

  Dertig vragen over alle aspecten van het Boemeldonckse carnaval passeerden de revue. Van welke prins was bijvoorbeeld de prinsensuite die werd gedraaid (Jan Kleemans)? Welk jaar waren er twee winnaars in de A-categorie van de Grote Optocht (1977, Vetkluivers en Black Eagles)? Of welhaast onmogelijk of op goed geluk te beantwoorden: Wat was de totale leeftijd van de leden van de Kikkers en de Vetkluivers samen op 1 januari 2021 (dik boven de 2.000)? Niet alleen de vragen zelf, ook de toelichting van de presenator zorgde voor vermaak.

   

  Gwen van de Koedijk had uiteindelijk de meeste goede antwoorden en werd tot winnaar uitgeroepen. De tweede plek was voor Edwin Foesenek en de derde voor Maud Meeuwissen. Voor hen waren er een blijvende herinnering, in de vorm van een borrelplank met logo van de Boemelquizz 5.5, en tegoedbonnen voor drank en de Beekse horeca. Ook voor de nummers vier tot en met elf waren er nog attenties.

   

  Tussendoor konden de deelnemers met allerlei opdrachten nog leuke prijzen winnen, zoals degene die het eerst een foto stuurde van elf bitterballen, of een selfie voor een volle koelkast. En dan waren er nog de vele grappige appjes. 

   

  ,,Wat een leuke avond’’, aldus één van de deelnemers. ,,Leuke vragen en items. Leuk ook voor de jeugd, om op deze manier kennis te vergaren over de geschiedenis van de BAK.’’

  Zondag 17 januari 2021
  prinsenbeekboemelquizzcarnaval
  Massale deelname vrolijke Boemelquizz
  (Foto: BAK van Boemeldonck)
  0
  Reacties