1. Infoavond Herenboerderij bij Prinsenbeek

  Infoavond Herenboerderij bij Prinsenbeek
  In de omgeving van Prinsenbeek start op korte termijn een Herenboerderij, meldt Herenboeren Breda. Op donderdag 18 april is hierover een informatieavond in Zaal Marktzicht in Prinsenbeek.

  De inloop is vanaf 19.30 uur en de informatiebijeenkomst vindt plaats tussen 20.00 en 22.00 uur. Alle geïnteresseerden zijn welkom.

   

  Een Herenboerderij is een kleinschalig, coöperatief, gemengd bedrijf op zo’n twintig hectare. Een coöperatie van tweehonderd huishoudens is eigenaar. Als lid van de coöperatie investeer je eenmalig 2.000 euro om de oprichting van de boerderij te financieren en betaal je jaarlijks contributie. Samen hebben de deelnemers een professionele boer in dienst, die exclusief het door hen gewenste eten produceert. De Herenboerderij gaat duurzaam en zo natuurlijk mogelijk werken.

   

  Er is intussen zicht op een stuk grond, maar om de Herenboerderij ook een feit te maken zijn tweehonderd handtekeningen nodig van geïnteresseerden die willen deelnemen. Waar de boerderij precies komt, mag Herenboeren Breda nog niet zeggen. ,,We zitten in vergevorderde gesprekken met de gemeente. Dit zal aan de westzijde van Breda zijn, op geringe afstand van Prinsenbeek.’’ Meer info: klik hier.

  Zondag 14 april 2019
  PrinsenbeekHerenboeren BredaHerenboerderij
  Infoavond Herenboerderij bij Prinsenbeek
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.