1. Halve finale Cruyff Courts met Griffioen

  Breda Actief organiseert komende zondag 26 mei op Cruyff Court Haagse Beemden in Breda de halve finale van de Cruyff Courts 6 vs 6. De Bredase winnaars, met jongens van De Griffioen, en de winnaars die voort zijn gekomen uit de kwartfinales van Roermond, Oosterhout en Den Bosch strijden dan om een finaleplek op het NK.
  Halve finale Cruyff Courts met Griffioen
  (Foto: Familie De Bruijn)

  De Cruyff Courts 6 vs 6 is hét voetbaltoernooi voor de groepen 7 en 8 van basisscholen in Nederland. Behalve in Breda, worden er ook halve finales gespeeld in Zwolle, Rotterdam, Almere en Volendam. Het is de laatste stap voor de teams om zich te kunnen plaatsen voor hét NK Cruyff Courts 6 vs 6 op 29 juni in Nijmegen.

   

  Afgelopen weken liet een recordaantal van 55 Bredase teams, zowel jongens als meiden, hun balvaardigheden zien tijdens de voorrondes. De jongens van De Griffioen en John F. Kennedy en de meiden van Dirk van Veen en Sterren van Morgen wonnen de stadsfinales en plaatsten zich daarmee voor de halve finale. Tweemaal acht teams gaan dan strijden voor een plekje in de finale. De eerste plek is voor het team dat de halve finale wint, de tweede plek gaat naar het team dat het meest sportief speelt en daarmee de Respect Award wint.

   

  Iedereen kan de teams tijdens de halve finale op Cruyff Court Haagse Beemden aan de Kesterenlaan komen aanmoedigen. De meiden starten om 11.00 uur met de wedstrijden en de jongens om 14.45 uur.

   

  Pannakoning Nasser El Jackson zorgt voor entertainment door met de teams een gezamenlijke warming-up te doen en rond de klok van twee een toffe freestyleshow op te voeren. Daarnaast kunnen fanatiekelingen, tussen de wedstrijden door, het opnemen tegen Team El Jackson in een potje pannavoetbal en kan er worden meegedaan aan een hooghoudcompetitie.

   

  Respect is een belangrijk onderdeel van dit voetbalkampioenschap. Zo tekenen de spelers voor de wedstrijd een respectvlag, waarmee ze aangeven elkaar te respecteren, zowel op als naast het veld. Door het meeste respect te tonen kunnen kinderen ook verder komen in het kampioenschap. Voor een eerder bericht over het vriendenteam van De Griffioen: klik hier.

  Vrijdag 24 mei 2019
  PrinsenbeekCruyff Courts
  Halve finale Cruyff Courts met Griffioen
  (Foto: Familie De Bruijn)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.