Groenrijk korting 728
 1. In Rijf 'Groeten uit Beek/Prinsenbeek'

  Heemkundig Museum De Rijf opent zondag 3 juli weer de deuren voor publiek. Hier is onder meer de wisseltentoonstelling ‘Groeten uit Beek/Prinsenbeek’ te bezichtigen, met ansichtkaarten van vroeger.
  In Rijf 'Groeten uit Beek/Prinsenbeek'

  Door Ad van Melis

  Te midden van de natuur aan de lommerrijke Brielsedreef ligt Museum De Rijf met de fraaie Bikse Kruidenhof, verscholen achter een rustieke boerderij met fleurige tuinen.

   

  De naam ‘De Rijf’ geeft in zekere zin al aan wat er te zien is: spulletjes van vroeger. Een ‘rijf’ is in het lokale dialect een ‘hark’. Heel veel van wat er dus te zien is, is bijeen-‘gereeve’ oftewel ‘geharkt’.

   

  Naast de herinneringen die dit bij iedere bezoeker oproept, trekt de op schaal nagebouwde oude dorpskern van Prinsenbeek de aandacht. De diverse taferelen (zoals schildersatelier, kerkhoek, woonkamer met bedstee, politiebureau, ut gemak) vertellen over het leven van vroeger op de Beek (zoals tot 1951 Prinsenbeek genoemd werd). Ook is er gelegenheid voor koffie/thee.

   

  Openingstijden 2022

  Museum De Rijf is ook open op de zondagen 3 juli, 7 augustus, 4 september, 2 oktober, 6 november en 18 december. Telkens van 13.30 tot 16.30 uur. Toegang gratis, maar een bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

   

  Ook op de woensdagen 13 juli en 10 augustus is het museum geopend, dan van 13.30 tot 16.00 uur.  

  Dinsdag 28 juni 2022
  PrinsenbeekMuseum De RijfHeemkundekring Op de Beek
  In Rijf 'Groeten uit Beek/Prinsenbeek'
  0
  Reacties