Restyle 728
 1. Griffioen in actie voor Zoë’s Wens en ALS

  Op basisschool De Griffioen is het goede-doelenweek voor de Stichting ALS en Stichting Zoë’s Wens (kinderpleisters). Elke dag zijn er lessen of activiteiten passend bij de goede doelen. Vandaag kregen de leerlingen les van gastdocenten, namelijk van huisarts Esther Pooters, Juliette Arts van Stichting ALS en Jack Smits.
  Griffioen in actie voor Zoë’s Wens en ALS
  (Foto: Marieke Kavelaars)

  De huisarts sprak met de kinderen van de onderbouw over ‘ziek zijn’. Juliette Arts en Jack Smits gaven de leerlingen van de bovenbouw uitleg over de ziekte ALS. Met name de oprechte, eerlijke en soms confronterende vragen van de kinderen waren zeer bijzonder, vonden betrokkenen.

   

  Het programma deze week omvat ook verschillende activiteiten, zoals een ontwerpwedstrijd voor kinderpleisters en het maken van beterschapskaarten.

   

  En natuurlijk wordt er geld ingezameld tijdens zo’n goede-doelenweek. Dit doen de kinderen door middel van een door familie en vrienden gesponsorde obstacle run, georganiseerd door BOTS Bootcamp & Obstacles. Die is woensdag voor de onderbouw op het schoolplein en vrijdag voor de bovenbouw op het terrein van BOTS.

   

  Kinderpleisters voor alle kinderen

  Zoë was een leerling van De Griffioen, ze overleed acht jaar geleden op vijfjarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Zij had een grote wens: Alle kinderen in een ziekenhuis moesten kinderpleisters krijgen. Haar ouders en haar zusjes doen er alles aan om deze wens te vervullen.   

  ALS en Tour du ALS

  Op 9 juni gaan ongeveer 25 mensen uit Prinsenbeek de Mont Ventoux beklimmen om zo zoveel mogelijk geld op te halen voor de ongeneeslijke ziekte ALS. Bij Jack Smits, de vader van Binck uit groep 7 van De Griffioen, is deze diagnose gesteld. Als Team DaddyCool gaan onder andere familieleden, ouders en leerkrachten van De Griffioen op 9 juni meedoen aan de Tour du Als, om de ziekte ALS de wereld uit te trappen.

  Dinsdag 10 mei 2022
  Prinsenbeekbasisschool De GriffioenALSTour du ALSZoë's Wens
  Griffioen in actie voor Zoë’s Wens en ALS
  (Foto: Marieke Kavelaars)
  0
  Reacties