Groenrijk zomergoed
 1. Fietsbrug over Halsche Vliet

  Er komt nog dit jaar een fietsbrug over de Halsche Vliet tussen Prinsenbeek en Etten-Leur. De brug valt binnen de 1,65 miljoen euro die de gemeente Breda in totaal investeert in het aanleggen en aanpassen van fiets- en wandelvoorzieningen op verschillende plekken in en om de stad.

  ‘Zo wordt het nog aantrekkelijker voor inwoners en bezoekers om te genieten van alle mooie natuur van Breda’, meldt de gemeente.

   

  In het gebied ten noorden van Prinsenbeek zijn Staatsbosbeheer en Waterschap Brabantse Delta bezig met de ontwikkeling van natuurgebied Noordrand Midden. Vooruitlopend hierop gaat de gemeente Breda, samen met deze partners en de gemeente Etten-Leur, de Hooglaarsestraat opknappen en dus ook een fietsbrug over de Halsche Vliet plaatsen.

   

  Ruimte maken

  De extra fiets- en wandelvoorzieningen in Breda dragen bij aan het proces van ‘ruimte maken’ uit het maatregelenpakket rondom corona. Zo is Breda ook bezig met plannen om meer verkoelende plekken in te richten. Daarnaast wordt ook een gedeelte van ’t Zoet al beschikbaar gesteld aan de stad. Eind april volgen nog meer plannen om ruimte te maken in de stad.

   

  Wethouder Paul de Beer: ,,De wens om op een veilige en leuke manier te kunnen recreëren is van alle tijden. Gezien de huidige perikelen rond het corona-virus is de wens om naar buiten te gaan alleen maar toegenomen. In Breda werken we al jaren aan het versterken van de natuur en geven we nu ook gericht meer ruimte om te recreëren.”

   

  De gemeente draagt ook bij in de kosten voor recreatieve voorzieningen in bijvoorbeeld het Markdal, het Ulvenhoutse Bos en Landgoed Wolfslaar

  Maandag 12 april 2021
  PrinsenbeekHalsche VlietEtten-Leurwandelpadenfietspaden
  Deel dit artikel op:
  0
  [nexturl]
  Reacties