1. Extra veel Zonnebloem paasmandjes

  De Zonnebloem Prinsenbeek kreeg maar liefst driehonderd aanmeldingen voor de paasmandjesactie binnen, bijna het dubbele van andere jaren. Daarom maakten vrijwilligers vrijdag even zoveel paasmandjes, bedoeld voor dorpsgenoten buiten de zorginstellingen die ook wel wat extra aandacht kunnen gebruiken.
  (Foto's: Zonnebloem Prinsenbeek)

  De mandjes worden deze dagen bij de veertig vrijwilligers van het Corona Hulpteam thuis samengesteld en ingepakt, en vervolgens ook rondgebracht. De meeste vrijwilligers van de Zonnebloem die dit anders altijd doen, behoren zelf tot de risicogroep als het gaat om corona. Behalve een paasmandje, met fruit gesponsord door Aartsen, was er dit keer voor alle adressen ook een bloeiende plant van Peeters Potplanten.

   

  De vrijwilligers konden vrijdag om de beurt de spullen ophalen in de voormalige SJP-ruimte van De Drie Linden. Vanwege de coronamaatregelen dit keer met een werkinstructie, zodat iedere vrijwilliger zelf de mandjes kon samenstellen.

   

  Militaire precisie

  ,,Met bijna militaire precisie kwamen de vrijwilligers zich vanaf twee uur ‘s middags om de vijf minuten melden, om de materialen in ontvangst te nemen. Die waren door ons klaargezet in dozen, zodat snelle doorgang gewaarborgd was’’, vertelt Anton Hoeven van de Zonnebloem. Peeters Potplanten had ook nog plantjes voor de vrijwilligers ter beschikking gesteld, als blijk van waardering voor hun inzet om dit mogelijk te maken. Om half zes waren alle spullen verdeeld.

   

  Niet vergeten

  De Zonnebloem probeert mensen met een fysieke beperking of degenen die dreigen te vereenzamen door regelmatige bezoeken en diverse activiteiten te laten zien dat zij niet door de medemens worden vergeten. Met name in deze tijd, waarin vele ouderen en andere hulpbehoevenden door het coronavirus helaas de soms zelfs beperkte contacten niet meer hebben, vindt de Zonnebloem het belangrijk te laten zien dat zij niet worden vergeten.

  Zaterdag 04 april 2020
  PrinsenbeekpaasmandjesfruitplantenZonnebloemCorona Hulpteam
  (Foto's: Zonnebloem Prinsenbeek)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.