Groenrijk vaderdag
 1. Excursiewandeling heemkundekring

  Heemkundekring Op de Beek organiseert op 30 mei en 4 juli voor haar leden een excursiewandeling door natuurgebied De Hooiberg in Prinsenbeek. De wandeling omvat ook een bezoek aan een fraaie siertuin, moestuinencomplex 'Krek wa'k wou' en tuinderij De Groene Schakel.
  Excursiewandeling heemkundekring

  Door Heemkundekring Op de Beek

  Het interessante natuurgebied de Hooiberg ligt aan de westkant van ons dorp,  tegen de grens met Etten-Leur. Het is onderdeel van de Groene Schakel. Dat is de natuurzone die het Liesbos in het zuiden en het poldergebied in het noorden verbindt. Om in de Hooiberg te komen kun je sinds 2019 rechtstreeks wandelen vanuit het dorp via de Vianendreef en het Heidreefke.

   

  Voor onze leden hebben wij in dit gebied een excursie met toelichting over de historie, flora en fauna (speciaal vlinders) georganiseerd. Ook brengen we een bezoek aan een fraaie siertuin, moestuinencomplex ‘Krek wa’k wou’ en tuinderij ‘De Groene Schakel’. Helaas is deze wandeling niet geschikt voor rolstoelen, rollators, kinderwagens e.d. Alleen aangelijnde honden zijn toegelaten.

   

  De wandelingen zijn op de zondagen 30 mei en 4 juli, telkens tussen 13.30 uur en 16.00 uur. De start is op de parkeerplaats bij de spoorwegovergang Zanddreef/hoek Prinsendreef. Er kunnen maximaal vijftien deelnemers per keer mee. De afstand is vier kilometer. Aanmelden kan tot uiterlijk 25 mei via hkopdebeek@ziggo.nl of telefonisch 076-5212405 onder opgave van het aantal personen, telefoonummer, voorkeursdatum. Inschrijving geschiedt op volgorde van aanmelding. Na aanmelding krijgen de mensen die zich hebben ingeschreven tijdig bericht.

  Woensdag 05 mei 2021
  Excursiewandeling heemkundekring
  0
  Reacties