1. Eénrichtingsverkeer Schoolstraat omgedraaid tot verrassing buurt

  Eénrichtingsverkeer Schoolstraat omgedraaid tot verrassing buurt
  (Foto: Reinier Nederhoed)
  ‘Is dit een hele slechte nieuwjaarsgrap of niet?', vragen bewoners van de Schoolstraat in Prinsenbeek zich af. Afgelopen week is het eenrichtingsverkeer in de straat omgedraaid zonder dat hierover tevoren met de buurt is gecommuniceerd. Een gevaarlijke situatie in ieder geval, melden verschillende dorpsgenoten.

  Door Rien Huijbregts

  We beginnen het nieuwe jaar wel met een verrassing. Afgelopen week is om een of andere reden de verkeersrichting van de Schoolstraat gewijzigd. Dus men mag niet meer vanaf het kruispunt Markt-Valdijk-Groenstraat de Schoolstaat in. Het eenrichtingsverkeer geldt nu vanaf het kruispunt Pastoor Oomenlaan-Gertrudislaan de Schoolstraat in, richting Valdijk.

   

  Normaal is er een verkeerscirculatieplan, dat als er wijzigingen zijn ook bekend wordt gemaakt door de gemeente, maar helaas. Bij de reconstructie van de Schoolstraat vorig jaar is ook nooit gesproken over een verandering van rijrichting. 

   

  Nu hebben we twee straten die richting Markt gaan, namelijk de Kapelstraat en de Schoolstraat. Maar er is geen circulatie zoals het hoort. Dus vanaf de Markt alleen via de Valdijk, Beeksestraat en Groenstraat, wat de verkeersbelasting in het centrum van ons dorp zal doen toenemen. 

  Zondag 06 januari 2019
  PrinsenbeekSchoolstraateenrichtingsverkeer
  Eénrichtingsverkeer Schoolstraat omgedraaid tot verrassing buurt
  (Foto: Reinier Nederhoed)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.