Groenrijk 728 augustus
 1. Eenrichtingsverkeer deel Titulaerlaan

  In de Titulaerlaan, tussen de Kapelstraat en Akkerlaan, wordt voor de veiligheid van de schoolkinderen eenrichtingsverkeer ingesteld. En wel op schooldagen tussen 08.00 en 16.00 uur. De rijrichting wordt vanuit de Akkerlaan richting de Kapelstraat.

  Ook gaat er een stop- en parkeerverbod gelden op een deel van de Titulaerlaan. Dit meldt de Gemeente Breda op Overheid.nl.

   

  Eén van de ingangen van basisschool De Horizon is gelegen aan de Titulaerlaan. Doordat auto’s daar aan beide kanten parkeren tijdens het halen en brengen van kinderen blijft er een te krappe ruimte op de weg over voor tweerichtingenverkeer. Hierdoor ontstaan regelmatig chaotische en onoverzichtelijke situaties. Kinderen moeten tussen de auto’s door oversteken en hebben weinig zicht op het verkeer. 

   

  Door het instellen van eenrichtingsverkeer voor autoverkeer ontstaat een overzichtelijkere verkeerssituatie in de Titulaerlaan die bijdraagt aan een betere verkeersveiligheid, stelt de gemeente. Fietsers mogen wel in twee richtingen blijven rijden.

   

  Door het instellen van het parkeer- en stopverbod wordt de doorstroming in de straat verbeterd en ontstaat een overzichtelijker straatbeeld. Door het stopverbod aan één kant van de straat zullen alle auto’s aan dezelfde zijde van de straat parkeren of stoppen om hun kinderen in en uit te laten stappen waardoor het wegbeeld rustiger wordt.

   

  Het stopverbod wordt daarnaast ingesteld aan beide zijden van de straat bij de entree van de school. Kinderen kunnen hier dan oversteken op een locatie waar het zicht op de straat goed is omdat er geen voertuigen staan. Daarnaast wordt een parkeerverbod vlakbij de bocht ingesteld. Hier is het in verband met het zicht ongewenst dat er auto’s parkeren.

  Dinsdag 27 juli 2021
  PrinsenbeekTitulaerlaaneenrichtingsverkeerstopverbodbasisschool De Horizon
  0
  Reacties