Groenrijk kerst 728
 1. Droomstart zwembad De Kuil, met Ladies Fair en veel zon

  Zwembad De Kuil in Prinsenbeek beleefde dit zonovergoten weekend een droomstart van het seizoen. Zaterdag was volgens de vrijwilligers van Team De Kuil een mooie eerste dag met in totaal 122 bezoekers. Zondag stonden er om vier uur ’s middags al ruim zevenhonderd op de teller. Ook de Summer Edition van de Ladies Fair, die zondag voor het eerst op de ligweide van de natuurplas plaatsvond, zal hier zeker aan hebben bijgedragen.

  Terwijl de kinderen zich vermaakten in het water en op het strand, prezen de onderneemsters uit Prinsenbeek en omstreken in vrolijk aangeklede kramen hun goederen en diensten aan.

   

  Op de Ladies Fair zelf leek het overigens wat minder druk dan voorgaande edities. Maar mogelijk is dat beeld enigszins vertekend, omdat het evenement dit keer aanzienlijk langer duurde dan voorheen, toen het nog ’s avonds plaatsvond. Dit neemt niet weg dat het een gezellig komen en gaan was van dames, en dit keer ook meer heren, bij de mooi opgestelde kramen van de Ladies Fair. Ook verschillende badgasten maakten een rondje langs het aanbod.

   

  De kleine kinderen hadden het ondertussen vooral druk met zwemmen en spelen op het strand, terwijl de oudere jeugd zich bij het diepere deel van de plas vooral met elkaar vermaakte.  

   

  Eikenprocessierups

  Een minpuntje bij aanvang van het nieuwe zwemseizoen is dat de eikenprocessierups zich het zwembadterrein ook had toegeëigend. De rups is momenteel een plaag in heel de regio. ‘Gelukkig heeft de Gemeente Breda het terrein van De Kuil afgelopen week ‘schoongemaakt’ en ook in het laantje naar het zwembad toe zijn de rupsen verwijderd’, meldt Team De Kuil op de eigen Facebookpagina, waar meer informatie wordt gegeven omdat badgasten toch nog hinder kunnen ondervinden.

   

  Komende week belooft het opnieuw gezellig druk te worden bij zwembad De Kuil. In verband met het aangekondigde warme weer heeft Team De Kuil al veel aanvragen gehad van scholen die met de kinderen willen komen zwemmen. 

   

  Badmeesters

  Team De Kuil kan nog wel enkele badmeesters gebruiken, ook vrijwilligers zijn altijd welkom. Zie ook een eerder bericht hierover (klik hier) en een artikel op BN DeStem.nl (klik hier).

  Zondag 23 juni 2019
  Prinsenbeekzwembad De KuilLadies Fair
  0
  https://www.prinsenbeeknieuws.nl/nieuws/zonovergoten-seizoensafsluiting-beekse-smart/
  Reacties