Groenrijk 728 281020
 1. Door corona meer vraag naar bijles

  De vraag naar huiswerkbegeleiding en bijlessen lijkt toegenomen door gedwongen alternatieve lesmethoden van scholen in coronatijd. Hoewel het voor professionele begeleiders nog te vroeg is om de balans op te maken, zeggen ze nu al een grotere vraag te ervaren, zo ook in Prinsenbeek en omgeving.
  Door corona meer vraag naar bijles
  (Foto: Huiswerk Begeleidingsinstituut Prinsenbeek)

  ,,Corona heeft zeker impact gehad’’, zegt Diana Teunissen van Huiswerk Begeleidingsinstituut Prinsenbeek. ,,We merken een toename van de bijlessen; de vraag naar huiswerkbegeleiding is tot nu toe hetzelfde als vorig jaar.’’ Voor basisschoolleerlingen gaat het dan voornamelijk om leesvaardigheid en rekenen en bij middelbare scholieren om de kernvakken wiskunde en Engels.

   

  Ook bij Huiswerkbegeleiding Haagse Beemden is er meer vraag naar bijles, vertelt Willy van Oosterhout, die nog Nederlands toevoegt aan het rijtje populaire bijlesvakken. ,,Op 1 september gingen we weer open, maar voor die tijd waren er al aanvragen voor bijlessen. Normaal gesproken begint de vraag vooral na de eerste proefwerkweek eind oktober en na de kerstvakantie.’'

   

  Dat de Cito-toets uiteindelijk niet doorging, heeft volgens Van Oosterhout mogelijk ook consequenties. ,,De vraag is immers of alle schoolverlaters wel op het goede niveau terecht zijn gekomen.’’ Maar ook de andere manier waarop stof werd behandeld tijdens het thuisonderwijs kan volgens haar gevolgen hebben. Ze verwacht dat dit de komende tijd merkbaar wordt, nu in het nieuwe schooljaar de oude lesvormen weer zijn opgepakt.

   

  Het is de bedoeling dat het huiswerkbegeleidingsproject van parochie Heilige Maria Magdalena na de herfstvakantie weer opstart, vertelt George Habra. Of er door corona meer belangstelling zal zijn voor dit project voor kinderen van ouders die dit moeilijk kunnen betalen, kan hij nog niet zeggen. ,,We verwachten wel dat corona invloed heeft, maar weten niet wat de scholen extra aanbieden’’, aldus Habra. 

  Vrijdag 18 september 2020
  Prinsenbeekhuiswerkbegeleidingcoronahaagse beemden
  Door corona meer vraag naar bijles
  (Foto: Huiswerk Begeleidingsinstituut Prinsenbeek)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.